Foto: Einar Hammer. En samling av noen favoritter. Artiklene er publiserte og bildene er kreditert riktige eiere.
Del saken

28. august 2018, ble Xstra lansert. Da hadde vi planlagt i flere måneder og samlet artikler og meningsstoff.

I planleggingstiden var vi veldig klare på at Xstra skulle ha en underholdende effekt, gjøre Resett litt mykere i kanten, få oss til å le og slappe av. Men Xstra skulle også gi plass til sterke og konroversielle meninger om samliv.

Som leserinnlegget der kronikkforfatteren ber norske menn skjerpe seg og vise kvinnene hvem som var sjefen. Pinglemannen anno 2018 var et underholdende innlegg med et snev av sannhet. Kronikkforfatteren mente at norske menn oppfører seg pinglete og er feminiserte. De lar seg diktere av sine kvinner, skrev han.

«I 2018 er det faktisk en god del menn i 40 til 60-års alderen som har latt seg undertrykke så mye at de må gjennom en søknadsprosess for å ta en kinotur, eller en pils ute med en singel kompis. En helgetur på fjellet er nærmest uoppnåelig – for det kan jo dukke opp noen unge kvinner – og det er jo farlig. Den fotball-turen til England med gutta er også en hinsides tanke,» skrev han

Vil vi virkelig ha slike menn? Som lar seg bli bestemt over og herjet med? Selv hadde jeg snudd i døren hvis en slik mann hadde nærmet seg meg. Vi kvinner vil ha en alfahann.

Vi har også skrevet om utroskap, og forsøkt å provosere med kalde fakta om forhold. Enkelte har påstått at slike innlegg legitimerer utroskap, men hensikten var å vise varierende stoff om forhold og særlig i de forholdene flere av oss kjenner oss igjen i. Som kronikkforfatteren av Pinglemannen, er også forfatteren av utroskap-saken, som for øvrig er meg, opptatt av at den norske mannen skal være fri og selvstendig.

Foto: Victoria Jones / PA / NTB scanpix. Dette er ingen norsk mann, men han er ikke vond å se på.

«Den norske mannen er absolutt tiltrekkende, og for å holde på sin kvinne bør han også kreve sin plass og bli mindre forsiktig og mer maskulin.»

Men vi har også skrevet saker som har vært på toppen av Storyboard og som er delt mange tusen ganger. En av dem er delt over 44.000 ganger og blir fortsatt delt. Den handler om et skotsk foreldrepar som ble anmeldt for barnemishandling for å kun ha gitt sin 12 år gamle datter strikt vegetarkosthold. Slikt engasjerer mennesker, og vi liker å skape engasjement. Også saken om at rødt kjøtt er sunt skapte voldsomt engasjement og utløste mange delinger.

Vi liker også å dele glad-saker der mennesker rører oss med sine historier. Som historien til stortingspolitiker Kari Kjos og hennes hjertedatter Angelica Kjos.

«Tilfeldigheter gjorde at jeg ble kjent med Angelica. Gjennom vårt vennskap har jeg lært mye om samfunnets skyggeside. Historiene hun forteller meg gjør meg trist og rasende. Trist og rasende fordi den viser et feigt samfunn som ikke er i stand til å beskytte barn som trenger det», skriver Kari.

Angelica legger til : «Jeg kom til Norge som 4-åring fra krigen i Midtøsten.
Men mitt nye liv i Norge handlet igjen om å overleve. Jeg var underernært, ble slått, misbrukt og torturert. Dagene var en evig kamp. Omsorg, trygghet og stabilitet fantes ikke.»

Jeg godkjente og publiserte den saken, og selv om jeg kjente til litt av historien fra tidligere, så var den artikkelen sterk og hjerteskjærende. Mange som har lest, synes også det.

Foto: Shutterstock
Det er ikke alle som drømmer om å bli mor.

Et av de aller første innleggene jeg godkjente for publisering var fra en ung politiker som ønsket å fortelle at det er helt ok å ikke ønske seg barn. Det syns vi selvsagt var stas, og innlegget ble godt tatt i mot av andre som følte det samme.

For ikke å glemme den modige kvinnen som fortalte sin historie om kropp, frihet og selvsikkerhet.  Vi heier på slike, og her er enda en som er verdt å lese om.

Xstra har hatt fast musikk– og matspalte, skrevet av vår egen journalist Erling Marthinsen som er svært interessert i nettopp mat og musikk.

Vi har også hatt sjenerøse medarbeidere som har bidratt til artikler om reisefisk  og enda mer reise til spennende reisemål.

Men Xstra har også blitt kritisert for å være sexfikserte. Dette kommer muligens av at artiklene blir delt på Resett. Det er en litt annen type publikum der, og selv om sex-artiklene irriterer vettet av enkelte, så har vi ingen andre planer enn å øke på.

Foto: Shutterstock. Det er ingen skam i å være sexfiksert. De fleste voksne har vært bort i det fenomenet uansett.

Vi lever i en spennende tid, der den seksuelle frigjørelsen kan få utfolde seg. Vi skal ikke bare skrive mer om sex, men vi skal være bedre på å finne gode, inspirerende artikler. Hva er vel et livsstilsmagasin uten sex, trening, mat og forhold? Det er på disse punktene vi tar sikte på å bli bedre.

Xstra har vært jobben min siden 28.08.2018. Det har vært krevende, nervepirrende, men også utrolig gøy, utfordrende og morsomt. Jeg har jobbet med fine mennesker, og utfordret fordommene mine.

Så hvis du er innom Resett.no, og tenker at det mangler artikler om mote, fest, kosthold, kjendissladder og lettere stoff. Da er Xstra.no noe for deg. Her er redaktøren skamløs, og alle andre som jobber med artikler og innhold, jobber kontinuerlig for å underholde deg.

Gratulerer til oss!

Illustrasjonsbilde: Pixabay