Illustrasjonsfoto: Pixabay/JESHOOTScom
Del saken
  •  
  •  
  •  

Har du husket å fjerne alle private anliggende på din gamle mobiltelefon når du selger, kaster eller gir den bort til andre? I et eksperiment av et datagjenopprettingsfirma i USA, viste det seg at man kan få tilgang til det aller meste som har vært på telefonen din, hvis innholdet ikke er korrekt slettet.

Ontrack, det største datagjenopprettings firmaet i verden, kjøpte 25 telefoner fra forskjellige nettsteder som Ebay og Facebook Marketplace. Av de 25 telefonene, fant de 3 som inneholdt alt fra passord til e-poster og Facebook kontoer, men verst av alt også noen nakenbilder av tidligere eiere.

Det er veldig viktig at all gammel informasjon på telefonen din slettes på riktig måte. På en IPhone gjøres dette ved å gå til innstillinger, så generelt, resett og velg så å slette alt innhold. Hvis du har knust glasset så du ikke kan se, plugg den inn i datamaskinen din, logg inn på: icloud.com/find og signer inn, finn så telefonen din og velg «slett telefon» alternativet.

For Androide telefoner kan du slette informasjon fra innstillings appen. På Googles support side finner du forklaring på hvordan du sletter informasjon på telefonen trinn for trinn. Hvis du ikke kan se på grunn av knust glass her, så finner du på samme side en forklaring på hvordan du går frem.

  •  
  •  
  •