Det blir likevel ikke noe av Hovefestivalen i 2019. Arrangøren har begjært seg selv konkurs ni dager før festivalen skulle startet. Her fra festivalen i 2010. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del saken

Hovefestivalen i Arendal har begjært seg selv konkurs kun ni dager før festivalen skulle startet. Det er uvisst om billettpengene returneres.

– Hove Music Festival har i dag måttet gi opp målet om å arrangere musikkfestival i 2019. Styret måtte stoppe videre forberedelser, og det er utelukkende sviktende billettsalg som vanskeliggjør fortsatt drift, skriver festivalledelsen i en pressemelding onsdag.

I november ble det kjent at festivalen på Tromøy i Arendal skulle gjenoppstå etter fem års fravær.

– Det er lagt ned et stort antall timer i forberedelser fra frivillige, lokalsamfunn og mange dyktige festivalfolk. At publikum nå ikke får oppleve dette arrangementet, beklager vi på det sterkeste.

Festivalledelsen kan per nå ikke svare på om billettpengene returneres ettersom bobestyrer håndterer det økonomiske oppgjøret. Hvis pengene returneres, gjøres det til kortet som ble benyttet ved bestilling.

Hovefestivalen ble arrangert av britiske Festival Republic hver sommer mellom 2007 og 2014, men festivalen gikk konkurs med flere millioner kroner i underskudd. Den var i mange år Norges største festival.

Årets festival skulle funnet sted fredag 28. og lørdag 29. juni. Artister som Jason Derulo, Ina Wroldsen, Alesso, Bjørn Eidsvåg, Klovner i kamp, Jarle Bernhoft og Robin Schultz sto på programmet.