Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/Mike Segar
Del saken

For omlag et års tid siden ble det kjent at Nils Tham (35), som er sønn av en av H&Ms største eiere, Lottie Tham, har en formue på rundt 1,3 milliarder svenske kroner, ifølge svenske Veckans Affärer.

Hans onkel Stefan Persson har en på sin side en formue på rundt 115 milliarder svenske kroner, en av Sveriges største. Familien er, med andre ord ikke mangel på penger og Nils som er den yngste av tre barn, kommer en dag til å arve milliarder.

Tham/Persson-slekta har siden slutten av 1940-tallet solgtt mote til en billig penge verden over. De utvidet først til Norge, før de på erobret «fast fashion»-markedet i både Storbritannia og i resten av verden.

Selv om familien er noe mer diskret enn andre milliardærer, har familien på ingen måte lagt skjul på rikdommen sin. Og blant dem, er det ingen som «flasher» mer enn yngstesønnen Nils.

«Nisse», et kallenavn arvingen har fått i svensk presse, var lenge kjent som party-Playboy. Han var ofte innom Stureplan i Stockholm, og var å lese om i diverse tabloider. Sammen med broren Tom ble begge for omtrent ti år siden omtalt som Sveriges mest ettertraktede ungkarer.

– Nisse er vill på slager-tekster og synger gjerne ved bardisken, men han er også interessert i å gjøre noe med livet sitt. Det er vel derfor han startet en møbelforretning, sa en venn av ham til Expressen i 2008 ifølge Se og Hør.