Illustrasjonsfoto: REUTERS/Mark Blinch
Del saken

Ansatte tar seg også andre friheter, de forsover seg med vilje, ser på film og gamer i arbeidstiden.

I en rykende fersk undersøkelse gjort av sikkerhetsselskapet Kaspersky avdekkes det at de ansatte føler seg hjemme, når kontoret også er der, skriver TV2.

Les også: Hjemmekontor kan skape store utfordringer for de som allerede har det vanskelig

Undersøkelsen omfattet 8.000 ansatte i små- og mellomstore bedrifter verden. De svarte at da tar seg store friheter når ikke sjefen ser dem. Hele 36 prosent innrømmet at de ligger litt lengre i sengen enn tidligere. Når de endelig kommer seg opp, så er de ikke så nøye med hva tar på seg. Rundt halvparten vedgikk at de tok på seg noe komfortabelt. Hele elleve prosent tok ikke på seg noe, de foretrakk å utføre sitt daglige arbeid i Evas eller Adams drakt.

I Kasperskys undersøkelse avslører videre at 23 prosent ser på Netflix i løpet av arbeidsdagen, mens 18 prosent oppgir at de spiller dataspill. Hele 27 prosent flytter kontoret ut i hagen eller på balkongen.

Les også: Heimebrenten er tilbake – politiet skylder på viruset

Hele en av tre erkjenner også at de innrømmer seg selv en liten formiddagshvil.

Men på tross av alle de private godene så oppgir mange at de savner arbeidsplassen, og da særlig kollegier. Det er ikke flere enn 16 prosent som ønsker å fortsette med hjemmekontor. Men hele 37 prosent ønsker en deling mens 32 prosent vil bare jobbe på kontoret.