Illustrasjonbilde. Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Del saken

En gruppe heteroaktivister i California vil arrangere Straight Pride, men har nå fått avslag. – Det er ingen «straight pride», men en «hate pride», raser medarrangørens homofile sønn.

Saken omtales blant annet av Fox News og USA Today.

Heteroaktivisme

I byen Modesto i California har heteroaktivister arbeidet for å arrangere Straight Pride. Initiativet skal feire heteroseksualitet og være en motvekt til mer kjente Gay Pride.

Herunder ønsker aktivistene å leie den sentrale Graceada-parken, som blant annet brukes til musikkfestivaler.

Fredag kom imidlertid avslaget: Straight Pride får hverken bruke Graceada-parken eller noen av byens 75 offentlige parker.

Dermed ser det dystert ut for Straight Pride, som etter planen går av stabelen 24. august.

Ugyldig forsikring

Mangel på gyldig ansvarsforsikring oppgis som grunn til at Straight Pride ikke får hylle mannen og kvinnen på kommunal grunn.

– Uten forsikring kan du ikke leie en av våre parker, sier en talsmann fra kommunen.

Isteden har heteroaktivistene fått tilbud om bruke byens konferansesenter, vel å merke hvis de sender søknad og denne innvilges.

Bystyret i Modesto hadde nylig et møte om arrangementet. Flere hevdet da at Straight Pride er et skalkeskjul for å hakke på homofile.

Påstått hat-agenda

Dette avvises blankt av medarrangør Mylinda Mason i National Straight Pride Coalition (NSPC).

– Jeg vet det er populært å feire sodomi, men vi ønsker faktisk å feire heteroseksualitet, sier hun i en uttalelse til FOX 40.

Masons homofile sønn på 28 er ikke like overbevist. Det er ingen straight pride, men en hate pride, mener Matthew Mason.

Arbeidet med Straight Pride fortsetter nå sin kronglete gang. Don Grundmann i NSPC i beskylder bystyret for å trenere prosessen, og minner om USAs første grunnlovstillegg om ytrings- og forsamlingsfrihet.