Illustrasjonsfoto Eivind Hellstrøm. Skjermdump fra "Hellstrøm rydder opp"
Del saken

Den kjente kokken og TV-personligheten Eivind Hellstrøm fra Moss står bak flere akevitter, blant annet «Hellstrøm Sommer Aquavit», som berømmes for lekker flaske.

Hellstrøms målsetting er å gjøre akevitten til en helårsdrikk, fremfor noe som kun hentes fram når julematen står på bordet.

Han har blant annet brukt blæretang fra Grimstad for å komponere sin milde og runde sommerakevitt.

Nordmenn blir stadig mer interessert i tradisjonsmat og drikke, og derfor er det ingen overraskelse at antall akevittvarianter i polhyllene har eksplodert de siste årene. Fremdeles er salget størst i førjulstiden.

Les også: Seks Viken-prosjekter får viktig utmerkelse

Får designpris

Et sykkelhotell i Oppegård. En dataleser fra Drammen. En sparkesykkel på Hvalstad. En lader fra Kongsberg. En TV-kokk fra Moss og en designer i Bærum. Alle disse mottar utmerkelsen DOGA-merket.

DOGA-merket for design og arkitektur løfter fram de beste prosjektene og viser hvordan design og arkitektur bidrar til innovasjon og verdiskaping i Norge, og Hellstrøms akevittflaske får anerkjennelse hos DOGA-juryen.

For å komplementere akevitten henter vinhuset Moestue Grape Selection og designpartner OlssønBarbieri inspirasjon fra myter og overtro knyttet til den norske midtsommernatten.

Den grønne flasken med silketrykk, som inneholder «Hellstrøm Sommer Aquavit», sender tankene mot en slags magisk eliksir.

Juryen er imponert over resultatet, og fremhever den helhetlige gjennomføringen av produktet:

«Flasken minner om gamle, håndmalte flasker, og er etter vår mening et svært vellykket samarbeid mellom designer og illustratør.

Det er også et stort pluss at de har løpt linen helt ut, uten å falle for fristelsen til å kutte noen svinger med for eksempel plastforsegling eller papiretiketter,» skriver juryen.

Kilde: Pressenytt