Illustrasjonsfoto Eivind Hellstrøm. Skjermdump fra "Hellstrøm rydder opp"
Del saken

Mesterkokken Eivind Hellstrøm har tatt en sommerprat med TV2s bilmagasin Broom. Temaet var blant annet elbiler.

Eivind Hellstrøm har vært Norges mest kjente kokk i flere tiår, men samtidig har han pleiet sin lidenskap for biler. Til vanlig kjører han en Mercedes G63 AMG. Han liker å kjøre rundt på jakt etter den gode smak:

– I sommer kjører jeg bil, blant annet på den franske riviera hvor jeg besøker alle de spennende spisestedene. Og da mener jeg ikke de restaurantene turistene flokker seg rundt, det er både bortkastet tid og penger…

Mercedes G63 AMG, en slik bil kjører Eivind Hellstrøm til vanlig

 Bilferie

Hellstrøm like å kombinere fly- og bilferie. Men selv om han elsker å kjøre bil, hender det selvsagt at det velkjente temperamentet våkner, også i trafikken:

– Det handler om alle nølerne, og de er det mange av! De vet ikke om de skal til høyre eller venstre, eller rett frem for den del. Noe så irriterende, skjerp dere! Nå har jo Oslo blitt den verste byen i verden å kjøre i, så det gjør ikke akkurat situasjonen noe lettere for alle nølerne bak rattet. Slik sett har jo politikerne oppnådd formålet med å sørge for at byen blir folketom…

Hellstrøm syns elbilene får for mange fordeler, noe som gir en urettferdig fordeling. Men han er ikke motstander av bompenger, og er villig til å betale for bedre og tryggere veier. Fremover tror han det vil bli stadig flere elbiler på veiene, snart er vel alle bilene like, noe han syns er kjedelig. Men én ting kan mesterkokken love:

– Du får aldri se en elbil i min garasje.