Prins Harry og hertuginne Meghan vil begrense medietilgangen i takt med at de trekker seg tilbake fra første rekke i det britiske kongehuset. Foto: Daniel Leal-Olivas / Pool Photo via AP / NTB scanpix
Del saken

Prins Harry og hertuginne Meghan har kunngjort at de vil begrense medietilgangen etter at de har trukket seg tilbake fra fremste rekke i kongehuset.

– Vi har til hensikt å tre tilbake som fremstående medlemmer av kongefamilien og arbeide for å kunne bli økonomisk uavhengige, mens vi fortsetter å støtte dronningen fullt ut, het det i en uttalelse fra paret onsdag.

De to har tidligere gått hardt ut mot det de oppfatter som påtrengende og unøyaktige oppslag i britiske og internasjonale medier.

I tillegg har de måttet tåle sjikane på sosiale medier, og hertuginne Meghan, hvis mor er mørkhudet, har blitt offer for flere rasistiske angrep.

Les også: Prins Harry og Meghan Markle flytter delvis til USA og trekker seg tilbake

I en melding på sin nettside skriver Harry og Meghan at de vil trekke seg ut av turnuslisten for mediedekning av kongehuset.

De skriver også at de britiske kongehuskorrespondentene blir feilaktig «ansett internasjonalt som troverdige kilder», noe som fører til at feilaktig informasjon ofte blir gjengitt i medier rundt om i verden.

Paret sier de vil innfase en «revidert medietilnærming, som vil sikre mangfoldig og åpen tilgang» til arbeidet deres.

De to fikk i fjor sønnen Archie Harrison Mountbatten Windsor. Paret giftet seg i mai 2018.