Meghan Markle. Photo by Shutterstock
Del saken

– Meghan Markle blir ikke mislikt på grunn av sin etniske bakgrunn. Hun blir mislikt fordi hun er en snobb av den aller verste typen.

Det er Joanna Williams som på denne måten går i strupen på Meghan Markle i en artikkel i Spiked. Hun mener få briter har problemer med at Meghan Markle har en farget mor, tvert i mot: Faktisk er hennes etniske bakgrunn, som blant annet ble fremhevet ved at et ellers dødskjedelig bryllup ble krydret med innslag av gospelsang og sorte prester, det eneste som er interessant ved Meghan.

– Ingen har problemer med at Meghans mor tilfeldigvis er sort. Nei. Meghan blir kritisert for å være snobbete, elitistisk, håpløst frakoblet og med en selvbevissthet som en loppe. Det er ikke hudfargen til Meghan som irriterer folk, men at hun syns det er greit å sprade rundt i et antrekk som koster mer enn en årslønn mens hun nekter å bli fotografert. Det er at hun og Harry bruker 2,4 millioner pund på å pusse opp huset på skattebetalernes regning, men holder pressen borte fra sønnens dåp.

Les også: Sjaman Durek Verrett sier han er utsatt for rasisme

Vogue

Williams kritiserer også hennes bidrag som gjesteredaktør i Vogue:

– Kritikken skriver seg selv: Glansede bilder av kvinner som er alle de riktige tingene: sorte, brune, funksjonshemmede, flyktninger, transkjønnede (…) Få av de 15 utvalgte kvinnene har bidratt noe særlig til samfunnet: De er valgt for hvem de er, ikke for hva de har oppnådd (…) Vogue er akkurat som feminisme og kongelige: snobbete, privilegert nonsens.

«Forces for Change», forsiden på Vogue-nummeret hvor Markle var gjesteredaktør. Peter Lindbergh/PA Wire/Handout via REUTERS

Les også: Harry og Meghan får kritikk for sin dobbeltmoral

Også Nigel Farage går til angrep på det kongelige paret. I en tale til konservative CPAC Australia sa Farage at han savner den gamle Harry:

– Før hadde vi Harry, han var ung, modig, en skrytepave, mandig, alltid i trøbbel, dukket opp på utdrikningslag i upassende klær, drakk for mye og skapte alle mulige former for kaos. Så gjorde han sin plikt som ung offiser i Afghanistan. Han var den mest populære unge kongelige på 100 år. Så møtte han Meghan Markle og falt utfor stupet.

Farage beskrev Harry som «the prince of wokeness» i en tale hvor han faktisk klarte å finne noe positivt å si om sin erkefiende Jean-Paul Juncker:

– Jeg liker Juncker. Han er den eneste personen som får meg til å føle at jeg ikke har et alkoholproblem!