Motorsykkeltur for hele familien med sikkerheten i høysetet. Skjermbilde fra BoredPanda
Del saken

Er barna som vokser opp i dag overbeskyttede, med sykkelhjelm og hysteriske foreldre som ikke slipper de av syne? 

Boredpanda har funnet frem noen bilder som viser eksempler på barneoppdragelse i gamle dager, hvor foreldrene ikke var like fokuserte på helse og sikkerhet.

Som for eksempel denne karen. En typisk «aussie» som slukker tørsten i varmen med en kald øl. Riktignok lettøl, men uansett. Når han i tillegg bærer rundt på en liten krokodille må man si at foreldrene var ganske avslappet.

Sykkelhjelm er et moderne konsept. Å lære og sykle var ofte en brutal og blodig opplevelse. Men denne moren tar det litt lenger når gutten skal teste ut sin nye BMX:

Her er et par på skøytetur med et lite barn trygt sikret mellom seg. Vi får håpe de var stødige på skøyter!

Selvsagt er det bra at vi tar vare på barna våre, antall drepte barn i trafikken er et godt eksempel på positive konsekvenser uten noen negative konsekvenser. At unger bruker hjelp når de sykler og står på snøbrett er sikkert også bare greit.

Men på andre områder har det kanskje gått for langt. Har for mange av oss blitt såkalte helikopterforeldre? Unger skal vel ha litt skrubbsår og blåmerker i løpet av barndommen?

Vi avslutter med et eksempel på effektiv svømmeopplæring av treåringer i Tamba Bay en gang på 30-tallet. Flere morsomme eksempler kan du finne på BoredPanda.