Illustrasjonsbilde. Pixabay. Foto: grey_beard
Del saken

I en sak fra Fredrikstads Blad, senere gjengitt i TV2 nyheter, går barnehageleder/eier Helle Soos ut og sier nei til barn som ikke er vaksinert. Kanskje ikke så rart med tanke på alle sykdommene som florerer i barnehagene.

Hvis én unge blir syk, blir gjerne alle smittet, som alle oss med erfaring med barn i barnehage «vet».

Hun sier videre at hun i samarbeid med kommunen er behjelpelig med å finne nye plasser for de som ikke ønsker å vaksinere barna. Ingen blir kastet ut av barnehagen før dette er i orden.

Men Helles standpunkt er ikke blitt godt mottatt. Hun har blitt oppringt – sannsynligvis av foreldre med barn i hennes barnehage – og det er fremsatt trusler både mot henne selv og familien.

Mitt poeng er ikke her å ta standpunkt hverken for eller imot vaksinering, det får hver forelder stå for. Men at foreldrene sender drapstrusler, kaller henne nazist, ringer sent på kvelden og drapstruer henne for sitt standpunkt: det er uakseptabelt.

Det handler ikke om at det går «en smule varmt». Det er det komplette idioti. Vedkommende burde vært avskåret fra retten til å reprodusere seg. Slike holdninger og slik oppførsel fra foreldre viser en skremmende tendens på manglende selvkontroll, og en mangel på forståelse for hva saken handler om. Det er så man nesten lurer på om barnet vokser opp under trygge forhold. Fratatt foreldreansvar burde vurderes i slike saker.

For en tid tilbake skrev jeg om en sak i media, hvor en fotograf tilbød å retusjere bort matrester, snørr etc. Det ble et ramaskrik og stort engasjement rundt saken. Tonje Brenna (Ap) var en av de som startet det hele.

Denne gangen handler det om en barnehagebestyrer som vil det beste for barna som går i hennes barnehage.

Så jeg vil oppfordre media: kjenn på ansvaret. Lag en stor sak av det. De ansvarlige bør bli stilt til rette for hetsen og truslene. Barnevernet bør kobles inn for å sjekke om vedkommende er kompetent til å ha omsorg for sine barn.