Kvinne, lykke. Pixabay. Foto: jill111
Del saken

Dette er en liste over 14 vaner som populære mennesker har. Dette er hentet fra en artikkel i Business Insider, skrevet av Robert Feloni og Mike Nudelman.

De tar utgangspunkt i et essay av Napoleon Hill, kjent for boken «Think and Grow Rich» fra 1937.

1: Ha en positiv mental innstilling som blir sett og følt av andre

Hvis man velger en positiv innstilling i stedet for å gi seg over til kynisme, oppnår man mer suksess og blir bedre likt av andre.

2: Snakk alltid i en forsiktig, disiplinert og vennlig tone

De som er best til å kommunisere snakker i en bevisst og selvsikker tone som oppfattes som behagelig for de som lytter. For å bli flink til å snakke foran mange mennesker må man rett og slett øve til man behersker det.

3: Hør nøye etter når andre folk snakker til deg

Mange avbryter for å styrke sitt eget ego. Dette gir deg ikke mange nye venner. Den canadiske professor i psykologi Jordan B. Peterson har dette som en av sine tolv regler: at man alltid skal anta at personen du snakker med har noe å lære deg.

4: Ha evnen til å forholde deg rolig i alle situasjoner

Overreaksjoner gir et dårlig inntrykk utad. Ofte er det bedre med stillhet enn sinte ord.

5: Vær tålmodig

«Timing» er viktig, og tålmodighet er et personlighetstrekk som øker sjansen både for økonomisk suksess og utviklingen av vennskap.

6: Vær åpen

Ikke bli sittende fast i ekkokammeret. Oppsøk mennesker som som har andre meninger, og som ikke ligner for mye på deg selv. Dette gir god personlig utvikling og øker mulighetene for en god karriere.

7: Smil når du prater med andre

Hvis du smiler litt oftere, er det større sannsynlighet for at folk lytter til deg og føler seg komfortable i ditt selskap.

8: Du trenger ikke si høyt alt du tenker

Taushet er noen gang gull, det er ikke særlig smart å fornærme alle du møter, selv om du har muligheten til det.

9: Ikke utsett ting

Hvis du stadig utsetter ting, og ikke liker å ta stilling, så fremstår du som ineffektiv.

10: Gjør minst en god handling hver dag

Hvis du evner å hjelpe andre mennesker uten å forvente noe tilbake, så blir du raskt populær. På denne måten utvikler du sterke og viktige kontakter.

11: Lær av dine feil

De som tar lærdom av sine egne feil, og bruker dette til å forbedre seg selv, blir ofte beundret. Rist det av deg og prøv igjen!

12: Oppfør deg som om personen du snakker med er den viktigste personen i verden

Bruk samtaler med andre som en mulighet til å lære om den du snakker med, og ikke minst: gi dem tid til å snakke.

13: Skryt av andre uten å virke falsk

Det handler ikke om å skryte av folk når de ikke fortjener det, men at du er oppmerksom nok, slik at du husker å påpeke og skryte av folk når de faktisk har gjort noe bra.

14: Spør noen du stoler på om å påpeke manglene dine

Hvis du virkelig bryr deg om hvordan du fremstår og oppfører deg, så bør du være modig nok til å lytte til forslag og kritikk som kan gjøre deg til et bedre menneske. Hvis du har en venn som du tror kan være helt ærlig med deg, så bør du utnytte dette fullt ut.