Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken

Januar 2018 bestemmer Trond Giske (52) for å trekke seg som nestleder i Arbeiderpartiet etter en rekke klager fra kvinner som hevdet at Giske hadde vist uanstendig oppførsel overfor dem.

Også i januar 2018 sto Haddy frem og erklærte sin støtte til Giske. Dette krever både styrke og mot, og i programmet som ble sendt 25 april kunne vi høre hvordan Haddy beskriver den tunge tiden, der hun blant annet forteller om de som mente at hun ikke forsto hva som foregikk.

Når du på en kompromissløs og ubetinget måte støtter din partner, er det svært mange som gjerne vil fortelle deg at du er naiv, kanskje også kunnskapsløs. Men dette stoppet ikke Haddy. Hun sto ved sin kjære.

De fleste hadde stukket av

Det er ingen tvil om at majoriteten av kvinner hadde stukket av i det stormen ble for stor, og særlig når den var av offentlig interesse slik den gjorde hos Giske. Den stadige påkjennelsen disse to ble utsatt for, ble utspilt foran oss som en uvirkelig thriller uten lykkelig slutt.

Disse to ble stormforelsket for drøye fire år og fikk deres eneste barn Maria to år senere. Selv om Haddy har vært svært taus om deres forhold, har hun i et intervju med å se og hør omtalt han som samfunnsengasjert og svært omtenksom. Til VG sier hun følgende om forholdet.

– Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe «første blikk»-greie. Det var vel sånn det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «jøss».

Gifteklare snart

Januar 2019 forlovet de seg til tross for den stormen som har vært siden herjet rundt dem. I februar 2019 dukker det opp en video der Trond Giske danser med en ung kvinne på utestedet Bar Vulkan klokken to om natten. I den dokumentaren der paret snakker ut, får vi et sterkt innblikk i hvordan Haddy nær sagt mister håpet:

– Det er over, det er ingenting vi kan si for å forsvare oss sier hun og fortsetter i samme dokumentar:

– Det var en veldig rar opplevelse for en som alltid har vært veldig politisk korrekt. Jeg har alltid ment det som «er riktig», liksom. Jeg har tenkt at Norge har en mye rausere offentlig samtale enn som ofte blir beskrevet

Uansett hva vi mener om Metoo-saken, eller Arbeiderpartiets håndtering av Giske-saken, så kan vi være enige om en ting. Haddy N`jie er en usedvanlig lojal kvinne med integritet og øye for nyanser. Uten hennes ubetingede kjærlighet, hadde ikke Giske holdt ut det enorme presset han ble utsatt for. Og er det en ting hun skal ha ros for, så er det at hun har stått stødig mot kritikken sett Giske for den han er.