Gro Hammerseng-Edin blir TV 2s sportskommentaor. Foto: TV 2.
Del saken

– Dette er drømmejobben, sier Gro Hammerseng-Edin. I mars begynner hun i jobben som sportskommentator i TV 2. Målet er å sette dagsorden, og medvirke til en engasjerende og levende sportsdebatt.

TV 2 utlyste rollen som sportskommentator rett over nyttår og opplevde sterk interesse fra en rekke spennende kandidater. Nå har valget falt på en av Norges mest populære idrettsutøvere, Gro Hammerseng-Edin.

– Gro imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i en pressemelding.

20 års erfaring på toppnivå

– Jeg kjente instinktivt at dette var en unik mulighet til å bruke stemmen min til å ta opp viktige verdispørsmål og engasjere meg i utviklingen av norsk idrett. En drømmejobb i mine øyne, sier 39-åringen.

Hun har 20 års erfaring som toppidrettsutøver, kaptein- og leder-erfaring, har utdanning innen blant annet journalistikk og økonomi og en bachelor i kultur- og samfunnsfag.

Etter spillekarrieren har hun bred erfaring innenfor formidling i ulike former som foredragsholder, studioekspert, ekspertkommentator, konferansier, forfatter og meningsytrer.

– Jeg har sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier Gro.

– På tide å få inn en kvinne

– Kommentatorer i sportsdebatten i Norge er uten unntak menn og tiden er overmoden for å gjøre noe med denne dominansen og få inn flere perspektiver, sier TV 2s sportsredaktør.

Gro Hammerseng-Edin starter i rollen som TV 2s sportskommentator 16. mars. Hun skal fortsatt være en del av kanalens håndball-dekning, men hovedfokus nå er å skape engasjement i den nye rollen.

Hun vil også jobbe tett med kanalens team for undersøkende sportsjournalistikk, som ble etablert i 2019.

– Jeg ser frem til å delta i debatten og jeg vet at temaer som mangfold, maktstrukturer, likeverd, folkehelse, frivillighet, etiske gråsoner, samfunnsansvar, homohets og rasisme i idretten vekker umiddelbart engasjement hos meg. Samtidig er jeg veldig klar for å utvide perspektivet mitt, være nysgjerrig og leve med i det som skjer i idretten og i ordskiftet, sier Gro.