Kjendiskokken Gordon Ramsay krangler igjen. Photo by REX/Scanpix
Del saken

Den hardtslående og beryktede britiske kokken slår tilbake mot beskyldninger etter en negativ artikkel om hans nye restaurant Lucky Cat, ifølge The Guardian.

Der skriver Angela Hui blant annet: «It was an actual kitchen nightmare»,med henvisning til den populære TV-serien med Ramsay i hovedrollen, som fikk sin avlegger her i Norge med serien Hellstrøm rydder opp.

Angela Hui påpekte også det sjokkerende faktum at hun var den eneste asiatiske personen i et rom fullt opp av 30-40 journalister og kokker. På spørsmål om hva hun likte best av måltidet, svarte hun: «Vinen».

Respektløst

Ramsay på sin side beskriver Hui som en nedverdigende og fornærmende person som mangler profesjonalitet og integritet, særlig reagerer Ramsay på at Hui refererte til kjøkkensjefen Orpwoods kone som en «symbolsk asiatisk kone», noe som ifølge Ramsay var et stygt personangrep og totalt respektløst.

Ramsays skarpe svar møtes med ytterligere kritikk, siden han avviser en asiatisk kvinnes perspektiv på en restaurant med asiatisk tema.  En kokkekollega lurte på om Ramsay, velkjent for å eksplodere i tide og utide,  kom til å skjelle ut de hvite kokkene sine på asiatisk:

Selv navnet på cocktailen Lucky Geisha blir kritisert, for å være en «Charlie Chan stereotype».

Gordon Ramsay kommenterer:

– Gordon Ramsay Restauranter diskriminerer ikke basert på kjønn, rase eller tro og det venter vi heller ikke av andre.

Her kan du se et noen velkjente klipp av den hissige kokken i aksjon: