Prince (1958-2016). Foto: Promobilde fra plateselskap
Del saken

Denne ukens musikkspalte ble utsatt til i dag, slik at vi kunne benytte anledningen til en musikalsk nyttårshilsen.

I fjor var det ABBA med Happy New Year som fikk markere det nye året.

Første nyttårsdag kan kanskje markeres med en låt fra U2, fra tiden før Bono ble en stormannsgal gütenmensch, og U2 fortsatt lagde fabelaktig musikk. Så i morgen kan dere lytte til New Year’s Day. Låta var første singel fra albumet War (1983) og ble faktisk lansert 1. nyttårsdag dette året.

Men vi beveger oss nå inn i et nytt tiår. Følelsen av fin de siecle er langt mer påtrengende enn nyttårsaften 1999. Den gang var frykten for datakollaps på grunn av århundreskiftet det mest hysteriske utslaget.

Nå står vi foran langt større utfordringer. Vi går muligens mot et nasjonalt sammenbrudd, slik Halvor Fosli skriver i sin siste bok.

Men allikevel står biffen i ovnen, og gjestene kommer snart. Akkurat som for tyve år siden inviterer jeg til middag og feiring av det nye året.

Les også: Det er ikke champagne alt som bobler

Foto: EM

Og akkurat som i 1999 vil Prince bli spilt på stereoanlegget.

«1999» var album nummer fem fra det lille geniet, og kom ut i 1982. Multitalentet Prince sang og spilte alle instrumenter, med litt assistanse fra Dez Dickerson på enkelte gitarpartier. Blant låtene var perlen Little Red Corvette, men også Delirious  hadde brukbar suksess på hitlistene.

Men det var tittelsporet som ble til en tidløs klassiker. Her kan du se og høre Prince med 1999.

Godt nytt år!