Er du nyforelsket? Det er fortsatt lov å bruke hodet! Illustrasjonsbilde, Shutterstock
Del saken

Artikkelen i VIBE er gammel men like aktuell i dag, noe vi skal se lenger ned. For selv om det er herlig å være nyforelsket, bør man ikke miste hodet helt.

VIBE kom med en rekke gode og noen merkelige råd til deg som er nyforelsket. Vi har plukket ut noen eksempler:

Ikke bruk energi på å vente på at han/hun skal ringe
Husk å prioritere dine egne behov, det er ingen god ide å endre rutiner fullstendig bare fordi du er forelsket.

Ikke introduser barn på et tidlig tispunkt
Dette er ikke bra hverken for barna, deg eller den potensielle partneren. Barn knytter seg raskt til mennesker, vent til forholdet er stabilt før du blander de inn. Barn misliker som regel sterkt å måtte forholde seg til stadig nye kjærester.

Ikke skriv om forelskelsen på sosiale medier
Snakk gjerne med dine nærmeste kamerater eller venninner. Men å spre dette til tusenvis av venner på Facebook kan skremme bort den potensielle kjæresten, og dessuten være ubehagelig for deg selv hvis forholdet renner ut i sanden.

Ingen kan lese tankene dine, kommuniser!
Et godt tips til begge kjønn, men kanskje mest til kvinnene?

Ikke spør dine single venner om råd
Snakk heller med noen som er i et godt forhold, de vet ofte mer hva som betyr noe.

Ikke ignorer faresignaler
Hvis du ser sider ved den du er forelsket i som skremmer deg eller gir deg en ubehagelig følelse, ikke skyv det under teppet. Særlig hvis det gjelder tendenser til fysisk eller psykisk vold, da må du avslutte forholdet umiddelbart.

Ikke lyv
Vær ærlig om hvem du er og hva du står for. Å bygge et forhold på en løgn er dømt til å mislykkes.

Vent med å presentere partneren for familien
Dette kan vente til dere er i et fast forhold.

Man trenger ikke ha sex med en gang
Hvis man tror det handler om ekte følelser kan det være lurt å vente litt med det aller mest intime. Ikke av religiøse eller moralske grunner, men nettopp for å være sikker på at det ikke er en one night stand, men noe mer betydningsfullt. Er din partner også forelsket tåler han/hun litt venting.

Ellers er det tips om å ikke snakke om fremtiden for tidlig, ikke sammenligne med tidligere forhold og partnere, og ikke overdrive teksting og telefoner. Mest av alt er det viktig å huske å fokusere på deg selv og dine egne behov hele tiden, og passe på at du får like mye som du gir, og omvendt.

Dessuten: Man kan gjerne vente litt med å utbasunere Jeg elsker deg.

I tillegg er det noen merkelige råd, som f.eks. at man ikke skal opprette felles bankkonto. Det høres jo helt utenkelig ut at normale mennesker oppretter felles bankkonto i en fase hvor man er nyforelsket? Vel, ikke gjør det!

I en fersk artikkel i VG om samme tema er det mye av det samme som nevnes. Men de nevner også noen andre gode råd:

Ikke prat for mye om deg selv
Vær fokusert på personen du dater. Ikke bare selg inn deg selv. Da går den andre lei. Det er viktig å vise interesse for personen du treffer. Still spørsmål og vær engasjert.

Treff hverandre ute
Gjør ting der dere får tid til å prate og lære hverandre å kjenne i fred og ro. Vær på nøytral grunn der dere kun kan fokusere på hverandre. Gå på restaurant, ta et glass vin eller en kopp kaffe, gå turer eller dra på sjøen.

Ikke vær redd for å bli avvist
Vær forberedt på at du kan bli såret når du går inn i en ny relasjon. Det er en del av det å være modig og gjøre seg sårbar – som er en sjanse man må ta om man vil lykkes i kjærligheten.