Foto: Pixabay/ nastya_gepp
Del saken

Irriterer du deg over poser under øynene, som får deg til å se ut som om du mangler søvn? Vil du helst se penest mulig ut nå når det går mot jul, julebord og julemiddager med venner og familie? MSN har gitt gode råd om hvordan du kan fjerne de ubehagelige posene.

Poser under øynene kan komme av for lite søvn, for lite væske, alkoholinntak, for mye salt eller andre grunner. Men det finnes råd for å bli kvitt dem.

Det første rådet nettsiden gir er at du bør drikke mye vann, gjerne to liter eller mer hver dag. For lite vann kan gi mange negative effekter i kroppen, og det kan også forverre posene under øynene. Drikker du for lite, holder kroppen igjen på det vannet den har, og det kan legge seg under øynene.

Et annet triks som MSN gir råd om er å bruke en god øyekrem med K-vitamin. Det styrker kapillarene under den tynne huden, og blodårene blir mindre synlige.

En agurk kan brukes til så mye. Å legge agurkskiver på øynene er deilig for å roe ned svulne og trøtte øyne. Agurken er fuktgivende, og legger du den kald på øyet, vil kulden dempe de oppsvulmede øynene. Teposer fungerer også, da te er vanndrivende. Om ikke annet føles det hvert fall godt!

Søvn er viktig
Får du ikke nok søvn, kommer ringene under øynene dine blir mørkere enn grotter. Prøv å finne en søvnrutine som passer deg, og følg den. Ingen øyne, eller resten av kroppen for den saks skyld, trives med søvnunderskudd.

Med en concealer så løser du problemet raskt. Skal du på jobbintervju, fest eller noe annet viktig, er det greit å dekke til ringene med en concealer for en friskere look. Velg en variant som inneholder lysreflekterende pigmenter, og som ikke legger seg i fine linjer. Jobb den godt inn og jevn ut kanter så det ser naturlig ut, lyder et annet råd.