En ekte klimaversting: Gamer som spiller alene. Foto: Shutterstock
Del saken

Bruker du internett hyppig? Da er du en klimaversting, og burde virkelig ta tak for å endre dine rutiner skriver forskning.no.

Internett slipper ut like mye CO2 som flytrafikken, og antallet apparater koblet til internett forventes å femdobles fra 15 milliarder i 2015 til 75 milliarder i 2025.

Vi må derfor endre vaner hvis vi skal unngå «klimakrise». Heldigvis har seniorforsker Toke Haunstrup Christensen gode råd til oss:  Vi må strømme mindre, kjøpe gamle TV-er og mobiltelefoner etc.

Vi bør ikke velge best oppløsning. Lange kvelder med spill som Fortnite eller World of Warcraft må unngås. Dessuten må det bli en slutt på å se serier på Netflix alene:

– Det er bedre å se Game of Thrones sammen enn at fire venner sitter og ser det hver for seg. Det krever selvfølgelig at de ikke tar bilen for å møtes, sier Christensen.

Det er kanskje ikke alle som ser på TV-titting som en sosial aktivitet. Men det er gode råd også til oss: Det er bare å starte med de unge. Nekter vi barna våre å spille Fortnite sparer vi sikkert nok klimapoeng til en langweekend i Praha.