Illustrasjonsbilde: Pixabay/Claudio_Scott
Del saken

Kvinnen er monogam og har vært sammen med mannen i mange år. Brått begynte hun å få sexfantasier.

– Jeg har aldri vært slik mange av mine venninner var i sine yngre dager. Mens de hadde mye uforpliktende sex og flere sexpartnere var jeg en person som følte at sex kun tilhørte seriøse forhold, skriver hun i sitt spørsmål til sexolog Bianca Schmidt i VG, og sier at brått skjedde det noe;

– Men ting forandret seg plutselig når jeg kom i 30-årene. Jeg begynte å få flere sexfantasier, samtidig som skammen over disse fantasiene bare vokste. Det var en intens trang til å prøve andre kvinner og gruppesex. Men likevel elsker hun sin mann, og vet at han ikke vil tillate dette.

Les også: Sex: Just do it – eller bli skilt

– Jeg drømmer hver dag om å utforske og leve ut mine fantasier. Jeg lever jo bare en gang. Jeg har ikke vært utro for jeg har ikke samvittighet til det. Er eneste løsning å skille meg og leve slik jeg drømmer?

Sexolog Bianca Schmidt svarer:

Du har vokst deg ut av dine seksuelle rammene, selv om du har vansker nå, så må en innse at det har skjedd en vekst. Det er positivt, selv om overgangen kan være tung.

– Når en besnærende drøm først tar plass, kan den nærmest bli en mare. Den sniker seg inn i bevisstheten. Forfører, lokker, lusker og drar. Den gir seg ikke. Det føles som om jo mer du forsøker å stenge den ute, dess mer presser den på. Kampen kan bli ekstra stridig, om du føler drømmene er forbudt. De listige fantasiene er ikke nådige, de bare sniker seg inn og fyller hele deg, din bevissthet, din kropp og dine lengsler. Til det er alt du kan tenke på.

Les også: Ektepar i et kjedelig nabolag med små barn på skolen: – På privaten er de swingers

Sexologen svarer at det er lett å forstå at hun dras i flere retninger. Drømmene og lengslene vil vedvare, men det gjør også hennes ønsker og holdninger om å være ordentlig, trofast og lojal.

– Det blir umulig å finne fred og forsoning inni seg selv, før en finner en veien, sier Schmidt, og sier at hun selv må finne en løsning:

– Alle valg er og må være dine. Løsningene er det bare du, eventuelt dere, som kan finne. Men sexologen kommer med et råd, forsøk å snakk med din mann. Det kan være at han viser forståelse, om så ville det være den beste løsningen.

Kona er gift med ektemannen, og er forlovet med elskerinnen, hennes elskerinne