Shutterstock
Del saken

Alenetid er en forutsetning for å fungere bra sammen som kjærester, mener eksperter.

– Det kan være viktig med alenetid i et forhold. Det å møte andre inntrykk sammen med venner, utenom partneren, kan bringe med seg nye impulser til forholdet. Man må skaffe nye impulser for å ha noe å kommunisere om, i forholdet, sier pedagog og sexologisk rådgiver Ulla Aasland til KK.no.

Alle er individer, og vi har ulike behov. Men er et par sammen hele tiden kun fordi den ene parten ønsker det, så kan dette være usunt for begge to. Derfor bør man være klar og tydelig på sine egne behov.

– Gi tilbakemelding på at du trenger tid sammen med vennene dine, om det er dette du har behov for. Har partneren din vanskeligheter med å akseptere dette, og dersom følelser som sinne, mistenksomhet og sjalusi en del av bildet, burde saken jobbes med, forteller Aasland.

Venner gir god livskvalitet. Dessuten kan et forhold ta slutt, da er gode venner godt å ha. Derfor bør man også ta hensyn til at venner kan ha behov for å møtes på tomannshånd.

Familieterapeut Kate Elin Søyland er enig, og sier at man ellers risikerer at vennene mister tålmodigheten:

– Da blir det enten en konfrontasjon som kan vekke liv i vennskapet, eller så trekker venner seg enda mer bort i skuffelse, og vennskapet visner hen.  Noen ser ikke ut til å våkne før et eventuelt brudd, og registrerer da forundret at vennene ikke er der lenger.