Christian André Pettersen går for gull i Lyon. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken

Norske Christian André Pettersen er en av favorittene til å vinne Bocuse d’Or, verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Tirsdag og onsdag skal Pettersen i ilden i Lyon, der han skal kjempe om edelt metall i Bocuse d’Or. Det er et uoffisielt VM i fransk kokkekunst, som arrangeres annethvert år.

Konkurransen ble grunnlagt av kokk Paul Bocuse og arrangert for første gang i 1987. Siden den gang har hele fem nordmenn gått til topps: Bent Stiansen (1993), Terje Ness (1999), Charles Tjessem (2003), Geir Skeie (2009) og Ørjan Johannessen (2015).

Nå er det Christian André Pettersen (28) som jakter gull i konkurransen der 24 håpefulle kokker kjemper om den gjeve Bocuse d’Or-tittelen. Pettersen kommer fra Bodø og jobber som kjøkkensjef på Mondo i Sandnes. 28-åringen har gått gradene hos tidligere Bocuse-vinner Charles Tjessem. Han har vært lærling, kokk og deretter soussjef ved spisestedet hans, Charles & De i Sandnes.

– For å komme på pallen må alt stemme på konkurransedagen. Christian André er en dyktig, dedikert og erfaren konkurransekokk som har alle forutsetninger for å nå målet sitt, sier coach Gunnar Hvarnes.

Han forteller at Pettersen, commis (assisterer kandidaten på kjøkkenet) Håvard André Josdal Østebø og han selv har vært på høydetrening hos den tidligere Bocuse-vinneren Regis Marcon i alpelandsbyen Saint-Bonnet-le-Froid, for å gjøre den siste finpussen før verdensfinalen Bocuse d’Or.