To unge menn med bar overkropp på en benk. Foto: Heiko Junge / NTB
Del saken

Noen synes bar overkropp er helt greit, mens andre mener det er upassende.

Illustrasjonsfoto: Linn Cathrin Olsen / NTB

Aftenposten spør to unge menn, der den ene har tatt av skjorten i varmen.

– Det er så varmt ute, og sommeren er her. Når det nærmer seg 30 grader, da må det være lov, sier han. Den andre har valgt å ha den på. Men han synes det er greit at noen tar den av.

– Det er jo normalt. Man gjør det i utlandet, så man må jo kunne gjøre det her også, sier han.

I motsetning til de unge mennene, sier en 71 år gammel kvinne at skjorten skal være på om en beveger seg på gaten. Hun synes bar overkropp hører hjemme i parker, på stranden og i Syden. Den eldre kvinnen får støtte av en 26 år gammel mann, han har skjorten på uansett vær og ser på bar overkropp som harry:

– Det er litt uhygienisk, og man gjør det for å vise seg frem. Det er unødvendig, og om man setter seg ned på en uteservering eller lignende i bar overkropp, er det litt harry.

Aftenposten kontakter ekspert i skikk og bruk, Per Sundnes, han har skrevet boken «Chic og bruk i storbyen» og var tilfeldigvis i Stockholm, der var det ingen som gikk i bar overkropp.

– Det er ikke innenfor å gå i bar overkropp på åpen gate. Det er forbeholdt de aktivitetene der man er avkledd. Utenom de er det ikke greit, sier han, og lister opp bading og soling som aktiviteter der det er greit, mener han.