Cowboyene visste råd mot fyllesyke. Pixabay. Foto: Yuri_B
Del saken

Magasinet Historie hadde før jul en artig artikkel om hvordan man kurerte ubehag og skallebank dagen derpå i gamle dager. Disse rådene virker kanskje ikke særlig fristende, men vi syns det var nokså artig lesning. Dere får selv vurdere om dere ønsker å prøve teorien ut i praksis, f.eks. 1. nyttårsdag.

Prøv med en solid antikk lunsj
Oldtidens romere og grekere er beryktet for sine ville orgier med enorme mengder alkohol. De hadde også sine teorier om hvordan man skulle komme seg etter en real fest. Ifølge Plinius den eldre inntok de dagen etter gildene en brunsj bestående av sauelunger, rå ugleegg og frityrstekte kanarifugler.

Drikk kaninbæsj som en cowboy
For å bli klar for en ny dag etter besøket på saloonen, drakk cowboyene te. Det høres jo ikke så ille ut. Men det var viktig at teen var brygget på ekskrementer fra en kanin, for cowboyene visste at kaninlort inneholder store mengder salt og vitaminer som kroppen din setter pris på.

Hotellene i gamle dager visste råd
I 1930-årene serverte Ritz-Carlton Hotel i New York en helt spesiell drink for fyllesyke gjester. Drinken besto av Coca Cola og melk, og ifølge hotellet skulle alle som drakk den ta seg en liten lur etterpå og så føle seg tipp topp igjen.

Svett smertene bort som en indianer
Indianerne hadde et eget tips: Beveg deg helt til svetten pipler frem på kroppen. Slikk deretter svetten av huden og sørg for at den kommer godt rundt i munnen før du spytter den – og tømmermennene – ut igjen.

Ellers kan du bare gjøre som våre forfedre. Vikingenes jul var preget av mye alkohol og overspising. For å føle seg bedre hadde de en enkel løsning: De kastet rett og slett opp!

Her en artig video av Monty Python om gamle filosofers alkoholforbruk: