Knitting for Trump? Ikke hos Revelry. Foto: Shutterstock
Del saken

Ravelry er en av verdens største nettsider for strikkeentusiaster, og hevder at de har over 8 millioner medlemmer.

Nå annonserer de at de vil nekte brukere å uttrykke støtte til Trump, da dette ifølge Ravelry er et uttrykk for «hvit overlegenhet», skriver The Guardian. I en uttalelse som bryter med logikkens regler skriver Ravelry:

– Vi kan ikke tilby et rom som er inkluderende for alle og samtidig tillate støtte til hvit overlegenhet. Støtte til Trump-regjeringen er utvilsomt støtte til hvis overlegenhet.

Heldigvis forsikrer Ravelry at ingen skal utestenges fordi de støtter Trump, de har bare ikke lov å uttrykke sin støtte på nettsiden. For «hatgrupper og intoleranse er annerledes enn andre politiske overbevisninger».

Samtidig oppfordrer nettsiden til angiveri, når de ber sine brukere om å varsle ledelsen hvis de skulle oppdage noen som støtter Trump ved å legge ut uakseptable strikkemønstre e.l. De er dog rause nok til å ikke gi de nye reglene tilbakevirkende kraft.

Dermed klarer Ravelry kunststykket å utestenge nesten halvparten av befolkningen i et uttalt forsøk på å «inkludere alle».

Strikkemiljøet skal ifølge The Guardian ha spilt en viktig rolle i anti-Trump bevegelsen, noe som kom til uttrykk under den såkalte Women’s March i 2017, umiddelbart etter at Trump ble innsatt. Svært mange av demonstrantene stilte i strikkede «Pussy hats».

Pussy hats var populære i Women`s March januar 2017. REUTERS/Shannon Stapleton

En kuriositet: Under Women’s March året etter ble Pussy hats forkastet, siden en slik lue antydet at man måtte ha en vagina for å være kvinne, og dermed ekskluderte transkvinner.