Meghan Markle. Photo by Shutterstock
Del saken

Prins Harry og Meghan skal offisielt starte nye liv borte fra kongefamilien neste måned, og paret vil fra da av ikke lenger ha et kontor i Buckingham Palace.

Det har lenge vært kjent at paret har sagt fra seg sine royale oppgaver, og at de har ønsket å flytte til Kanada.

Det var i januar i år at den uventede nyheten kom om at paret ville trekke seg fra oppgaver knyttet til Buckingham Palace.

Hele situasjonen er i engelsk presse benevnt som «Megxit», med referanse til britenes utmelding av EU – «Brexit», og det ser nå ut til å gå fortgang i det hele, melder NBCNEWS.

– Prins Harry og Meghan, hertuginne av Sussex, vil offisielt begynne sine nye liv borte fra kongefamilien 31. mars, sa en talskvinne for paret onsdag denne uka.

Hun kunne også fortelle at paret ikke lenger vil ha et kontor i Buckingham Palace.

Les også: Harry og Meghan skal ikke lenger omtales som «kongelige høyheter»

Megan Markle og Prins Harry. Foto: Rex/ Shutterstock/ Scanpix

Diskusjon om bruk av «Sussex Royal»

Talskvinnen sa at det pågikk samtaler med seniortjenestemenn om Harry og Meghans bruk av ordet «royal» i deres «Sussex Royal»-merke, som ble kjent etter kunngjøring av at de ville trekke seg fra offisielle verv.

Paret skal ha innleverte varemerkedokumenter i Storbritannia for å kunne bruke uttrykket «Sussex Royal» for mulig salg i fremtiden, inkludert mulig online salg på deres nylig lanserte nettsted med samme navn.

Dette har skapt en del debatt i England, og det er også en annen person ved navn Joel Fogelson, som har etablert navnet fra tidligere av, melder TMZ.

– En endring vil bli kunngjort sammen med lanseringen av parets ideelle organisasjoner senere i år, sa talskvinnen.

Les også: Rasisme får skylden for at Harry og Meghan trekker seg tilbake

Beholder flere titler

Prins Harry og hertuginne Meghan skal ikke lenger bruke tittelen «kongelig høyhet», har Buckingham Palace opplyst.

Årsaken er at de ikke lenger er arbeidende medlemmer av kongefamilien. De skal heller ikke motta offentlige midler for å utføre royale oppdrag, og må betale tilbake penger benyttet til oppussing av bygninger.

Harry vil beholde sine militære titler som major, løytnantkommandør og skvadronleder, og paret vil også fortsatt være kjent som hertugen og hertuginnen av Sussex, så vel som jarlen og grevinnen av Dumbarton og baronen og baronessen Kilkeel, skriver NBCNEWS.