Skuespiller Alyssa avbildet på UNICEFs "Snowflake Ball" i New York. Foto:Angela Weiss / AFP)
Del saken

Den venstrevridde «kultureliten» i Hollywood jubler etter at Nancy Pelosi annonserte at nytt et forsøk på å stille president Trump for riksrett iverksettes.

Bakgrunnen for ønsket om riksrett er at Trump skal ha truet med å holde tilbake militær hjelp til Ukraina hvis ikke landets myndigheter etterforsket Hunter Bidens forretningsvirksomhet i landet. Hunter er sønnen til Joe Biden, som er presidentkandidat for Demokratene.

Les også: Nå vil Demokratene ha riksrett mot Trump

Hollywood jubler

De aller fleste i Hollywood hører til på venstresiden politisk, med noen få unntak. Donald Trump er nokså upopulær i disse kretser, mildt sagt. Derfor er det mange som viser sin glede på Twitter nå. Breitbart har samlet et knippe, her følger et lite utvalg.

Jeffrey Wright er kjent fra blant annet Westworld. Han skriver: «Trump og andre amerikanere som foretrekker autoritært styre kan finne seg et nytt land».

Stjernen fra Scorpion, Katherine McPhee ser på Pelosi som en søster:

Alyssa Milano ble tidligere i år kjent for å oppfordre til sexstreik inntil de nye, strenge abortlovene i enkelte stater ble opphevet. Vi vet ikke om en riksrett mot Trump vil medføre at hun igjen er tilgjengelig for seksuelle aktiviteter, men hun er uansett fornøyd:

Så nå er det bare å vente og se. Demokratene har forsøkt å stille Donald Trump for riksrett siden han ble valgt, og det er vel mest sannsynlig at de ikke lykkes denne gangen heller.

Den siste som faktisk ble stilt for riksrett var Demokratenes tidligere president Bill Clinton, som ble tatt i blank løgn da han nektet å ha hatt seksuelt forhold til den kvinnen – altså Monica Lewinsky. Men Bill Clinton ble tilslutt frikjent og fullførte sine to perioder som president.

Vi – og Hollywood – venter i spenning.