Forfatteren Yann Moix foretrekker unge kvinner, helst asiatiske. Det skaper reaksjoner. Pixabay. Foto: cuncon
Del saken

Yann Moix, en 50 år gammel populær fransk forfatter og TV-personlighet sa i et intervju med magasinet Marie-Claire at han «ikke var i stand til» å elske en kvinne over 50 år, skriver The Guardian. Slike kvinner er usynlige for ham:

– Jeg foretrekker yngre kvinnekropper, slik er det bare. Kroppen til en 25 år gammel kvinne er fantastisk, kroppen til kvinne på 50 år er ikke fantastisk i det hele tatt.

I tillegg la han til at han personlig foretrakk asiatiske kvinner, særlig koreanske, japanske og kinesiske.

Kommentaren hans skapte ikke uventet rasende reaksjoner på sosiale medier. Journalisten Colombe Schneck (52) gikk så langt å poste et bilde av sin egen bakdel, med teksten:
– Se her, rompa til en 52 år gammel kvinne…du er en imbesil, du aner ikke hva du går glipp av, du og din lille hjerne.

Parlamentsmedlem Olivia Gregoire, talskvinne for Macron, tvitret:

– Virkelig klasse, Yann Moix. Dumhet og vulgaritet har ingen alder, det er betryggende at svært få kvinner vil ha slike egenskaper hos en mann.

Moix på sin side lar seg ikke vippe av pinnen, og sier til The Guardian i en oppfølgende artikkel at hans preferanser er som de er, og det behøver ingen andre bry seg om:

– Jeg sier ikke dette med stolthet, det er nesten som en forbannelse. Vi er ikke ansvarlige for vår personlige smak (…) Jeg tar ingenting vekk fra en 50 år gammel kvinne bare fordi jeg ikke ønsker å ha sex med henne (…) Jeg elsker hvem jeg vil og nekter å stå til rette for noe smakspoliti.

Moix nekter altså å be om unnskyldning for sine uttalelser, og er slik sett en sjelden fugl når krenkehysteriet sprer seg. På spørsmål om kontroversen vil ha innflytelse på salget av hans siste bok sier Moix:

– Systemet er så perverst at dette sannsynligvis vil få salget til å gå rett til værs.