Bernhard Arnault, Frankrikes rikeste mann, donerer 200 millioner EURO til gjenoppbygging av Notre-Dame (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Del saken

I går ble det kjent at Salma Hayek`s ektemann Francois Henri Pinault donerer 100 millioner EURO til gjenoppbyggingen av Notre-Dame.

Nå følger Frankrikes rikeste mann opp, skriver Daily Mail. Milliardæren Bernard Arnault, som leder og eier LVMH, dobler opp og donerer hele 200 millioner EURO. I en uttalelse sier LVMH-gruppen:

– Arnault-familien og LVMH-gruppen, i solidaritet med denne nasjonale tragedie, vil knytte seg til rekonstruksjonen av denne ekstraordinære katedralen, som er et symbol på Frankrike, fransk arv og fransk enhet.

Notre-Dame, før, under og etter brannen (Photos by AFP)/Scanpix

Frankrikes president Emmanuel Macron har bedt alle EU-land om å bidra, og EU-kommisjonen har allerede uttalt at de skal være en aktør i gjenoppbyggingen av ikoniske Notre-Dame.

Anne Hidalgo, borgermesteren i Paris, har uttalt at hun vil organisere «en internasjonal konferanse av donorer» og ønsker velkommen «eksperter som er i stand til å skaffe midler».

Nedenfor et kort intervju med Hidalgo: