Frank Sinatra i aksjon, Royal Albert Hall, London. Foto: Richard Young/REX (200788c)
Del saken

Denne uken er det 50 år siden My Way entret britiske hitlister. Den forble på Top 100-listen i 124 uker, 75 av disse på Top 40. Men merkelig nok nådde den berømte låta aldri helt til topps.

Faktisk var det en ung David Bowie som skrev det første utkastet til en engelsk versjon av en fransk popsang,  Comme d’habitudeBowie tok ikke oppgaven særlig seriøst, og uttalte i 1999:

– Jeg leverte inn et dårlig forslag med den latterlige tittelen Even a Fool Learns to Love. Den ble forkastet, og Paul Anka skrev et nytt forslag, med den enkle og effektive tittelen My Way.

Sinatra skal ha kommentert: «That`s kooky, kid. We`re going in». Når Bowie fikk høre resultatet ble han både trist over egen innsats og imponert over versjonen til Paul Anka.

– For å hevne meg skrev jeg Life on Mars. Og på innsiden av coveret til albumet Hunky Dory står det: «Inspired by Frankie».

Frank Sinatra med tilnavnet «The Chairman of the Board» ble et amerikansk ikon, kjent for sin arrogante, noen ganger selvgode framtreden, tydeliggjort i hans signatursang My Way. Sinatra døde 14. mai 1998. Han ble 82 år gammel.

My Way har blitt tolket av utallige artister. Blant de mest spektakulære tolkningene finner vi  versjonen til Sid Vicious fra Sex Pistols. Fra Fillipinene rapporterte NY Times i 2010 om en rekke drap som følge av at My Way ble dårlig fremført på karaokebarene.

Hvis du føler for å høre denne klassikeren kan du følge linken her. Men jeg velger en annen Sinatra-låt til denne ukens musikkspalte. Det er, for å si det mildt, nok å velge i.

Jeg tror Frankie hadde satt pris på at også datteren får litt oppmerksomhet. Her er Frank Sinatra i duett med datteren Nancy i den vakre Something Stupid: