Illustrasjonsfoto: Pixabay
Del saken

Det ligger i den menneskelige natur å ønske å forplante seg og få barn. Foreløpig betyr det at man må tiltrekke seg en partner av motsatt biologisk kjønn.

Tiltrekningen kan dessuten analyseres og kategoriseres vitenskapelig, ifølge Side3. Professor i psykologi og kvinnestudier ved DePaul University i Chicago i USA, Midge Wilson, har gjort dette. Ifølge henne vurderer alle menn automatisk reproduksjonsevnen hos kvinner de møter.

Les også: Studie: Kvinner er mer tiltrukket av psykopatiske menn

Smal midje og brede hofter

Det er ingen hemmelighet at menn foretrekker kvinner med forholdsvis smal midje og bredere hofter. Antropolog Barnaby Dixson fra University of Queensland har faktisk gjennomført en studie som viser at menn foretrekker et forhold mellom midje og hofter på nøyaktig 7 til 10, det vil si at midjens omkrets er 70 prosent av omkretsen rundt hoftene. 

Vrikkende hofter og små skritt

En kvinnes måte å bevege seg på er en minst like viktig faktor for oppfattelsen av hennes skjønnhet som utseendet. Forskere har analysert bevegelsene til 37 ulike kvinner som alle var kledd likt og med markører på klærne. 50 personer rangerte deretter personene basert blant annet på video hvor kun markørene var synlige. Resultatet viste at kvinner som vrikker på hoftene og går med små skritt blir oppfattet som mest attraktive.

Kvinner som smiler

Smilende kvinner oppfattes som mer tiltrekkende enn andre kvinner, og dette forsterkes dersom tennene er hvite. Det viser forskning fra University of British Columbia. Dette er imidlertid ikke gjensidig. Kvinner mener tvert imot at menn som ikke smiler, og som ikke viser så sterke følelser, er mer attraktive. 

Les også: Derfor går ikke alkohol og orgasme hånd i hånd

Mindre sminke

Studier utført ved Bangor University konstaterer at mye sminke ikke øker menns vurdering av en kvinne som attraktiv. Det motsatte er derimot tilfelle. Studiene viste nemlig at menn i gjennomsnitt foretrekker kvinner med 40 prosent mindre sminke, når de blir presentert for bilder av samme kvinne med ulike grader av sminke.

Kvinner i rødt

Fargen rød signaliserer lyst og seksualitet. Dette påvirker mannens underbevisste vurdering av en kvinnes reproduksjonsevner.