Illustrasjonsbilde. Shutterstock
Del saken

Forskere har oppdaget at nedfrosset sperma tåler vektløshet. Dermed åpner man for å sende kun kvinnelige kolonister til Mars.

Kvinnene kan da reprodusere seg ved uten at menn er med på romferden. Det rapporteres at man vurderer å sende rene kvinnelige ekspedisjoner i et fremtidig forsøk på å kolonisere Mars, skriver The Guardian.

Kanskje John Gray bør endre tittelen på sin populærvitenskapelige bestselger til Kvinner er fra Mars, menn er fra Venus?

Storbritannias første astronaut, Helen Sharman, sa i 2017 at en upublisert NASA-rapport hadde forsket på seksuelt begjær hos besetningen i en bemannet ferd til Mars.

Rapporten skal ha konkludert med at streng kjønnssegregering var ønskelig: Enten bare kvinner, eller bare menn. Dette skulle føre til bedre lagarbeid og mindre konflikter.

Bare kvinner på Mars? Hvorfor ikke? Shutterstock

Sammenfattet med den innledende studien på sperma og vektløshet, som nylig ble publisert på ESHRE-konferansen om reproduksjon i Wien, er konklusjonen nærliggende: En ren kvinnelig ekspedisjon vil være mest effektivt hvis målet er kolonisering.

Forskerne sier at man trenger flere studier for å forstå hvordan sperma blir påvirket av langvarig opphold i rommet, og Montserrat Boada som sto for presentasjonen sa:

– Det beste alternativet er å gjennomføre eksperimentet på en virkelig romferd, men tilgangen er svært begrenset.