TRONDHEIM 20010820: Mandag var det første skoledag for 6 åringene i Trondheim. Og da var det godt å ha med storebror. To gutter, hånd i hånd med ransler, bakfra. Illustrasjonsfoto. Gorm Kallestad / NTB
Del saken

Jøran Ilseng er en av flere foreldre som har reagert kraftig på brevet Glommasvingen skole sendte ut i vår, skriver Glomdalen. Brevet inneholder 47 regler.

– Innholdet i brevet har helt feil fokus. Det første barnet møter, er et «regel-regime», når de heller burde bygget opp under spenningen barna har, når de skal begynne på skole, sier han til avisen.

«Jeg hører på beskjeder», «Jeg holder armer og bein for meg selv», «Jeg lar naturens ting ligge ute», «Du skal lære å lese og skrive» og «Jeg sier tydelig JA til de som vil være med i leken» er blant reglene elevene presenteres.

– Jeg er redd for at barnet skal bli skremt, og ikke glede seg til begynne på skolen. Hvorfor er det ikke et poeng å skrive et morsomt og inkluderende brev til 5-åringene? spør en annen forelder seg.

Rektor Therese Peeters sier at informasjonsskrivet som ble sendt ut til elvene, inneholdt mye viktig informasjon skolestart, melder NTB.

– Jeg kan forstå at noen kan oppfatte dette som mange regler, men det var virkelig ikke vår intensjon. Det må jeg få beklage. Vi ønsker at alle skal ha det bra hos oss og at alle skal trives, så disse vanene er kun en del av det å sikre et godt skolemiljø for alle elever ved skolen, sier Peeters.