Illustrasjonsbilde. Shutterstock.
Del saken

Er det fordeler ved å være singel? Massevis, mener MSN Livsstil, som i en artikkel lister opp fordelene, og begynner med den kanskje viktigste:

Du slipper å inngå kompromisser: Ingen flere vanskelige kompromisser eller slitsomme krangler. Du står nå fritt til å leve livet slik du selv ønsker det.

Og du kan si farvel til svigerfamilien: De kjedelige middagsselskapene, alle bryllups- og baby-hintene, svigermors påtrengene væremåte.

Du får mer tid til deg selv. Det å være singel er en ypperlig sjanse til å ta igjen litt egen-tid og å skjemme bort deg selv litte grann. Du kan jo lage en liste over ting du liker å gjøre og som du ikke har fått gjort på en stund, og føre disse inn i kalenderen din, foreslår MSN.

Ikke det samme som sølibat

Det å være singel trenger ikke nødvendigvis å være en sølibat-tilværelse, vet du! Dykk ned i fantasien, og tillat deg å utforske nye sider av seksualiteten din, lyder et annet råd.

Nå kan du ta tilbake (fjern)kontrollen. Nå som du alene disponerer fjernkontrollen, kan du jo gjøre akkurat som du vil! Innrøm det – det føles fantastisk å kunne svitsje og stoppe opp på akkurat det programmet du vil uten å høre det sure gryntet fra eksen, skriver MSN.

Som singel forsvinner en del bekymringer, som «elsker han meg fremdeles?» «Hva tenker han på» eller «Er hun utro mot meg?» Alt dette er ting du ikke trenger å bekymre deg for som singel.

Nå disponerer du hjemmet ditt selv. Du kan blåse i oppvasken, la barberhøvelen, hårbørsten og krølltanga ligge å slenge. Du trenger ikke å re opp sengen en gang! Du er herre i eget hjem igjen. Og det betyr at du kan gjøre akkurat som du vil! Når du tar hjemmet ditt tilbake rydder du plass inni deg samtidig, skriver MSN.

Og det er slutt på salusi-drama. Hvis eksen din var av den sjalu typen, vil du nok sette ekstra stor pris på singeltilværelsen. Du trenger ikke å bekymre deg for utbruddene hans lenger – du er fri fra hans trang til å vite hvem, hvor og hva.

Bare for å nevne noen av fordelene.