Er hun virkelig interessert, eller vil hun bare ha et gratis måltid med vin? Foto: Shutterstock
Del saken

En av tre kvinner sier de har gått på date for å få seg et gratis måltid. Bootycall-dagene er ikke over, men foodie-call har definitivt fått fotfeste. 

Et foodie-call, som forskerne selv døpte fenomenet, går ut på at kvinner takker ja til å gå på date med noen de ikke er romantisk interessert i – utelukkende for å spise og drikke på mannens regning. 

To studier gjennomført av psykologer viser at 23-33% av kvinner har benyttet seg av foodie-call. 

I den første studien ble 820 kvinner stilt en rekke spørsmål for å måle deres karakteristikker, meninger om kjønnsroller og deres foodie-call historier. De ble også spurt om de syntes foodie-call var sosialt akseptabelt. 

Det viser seg at kvinner med narsissistiske personlighetstrekk og kvinner med sterk tilknytning til tradisjonelle kjønnsroller, er de som finner foodie-call mest akseptabelt.  

Kvinner som mener mannen skal betale, synes altså at det er helt greit å utnytte daten sin for seg et bedre måltid. Verre blir det om disse kvinnene skårer høyt på skalaen for psykopati og narsissisme – de finner det ikke bare akseptabelt, men de gjennomfører foodie-call i en større skala. 

Studien viste at en tredjedel av kvinnene i den første gruppen har gjennomført et foodie-call. Majoriteten benyttet seg av det en gang i blant eller jevnlig.

Det er likevel ingen grunn til å gi opp datingen eller kaste romantikken på dynga. Til tross for at en tredjedel av kvinnene fant foodie-call akseptabelt, mente de fleste at foodie-calls var meget eller ekstremt uakseptabelt.