Daniel Negreanu, en av de beste i verden på å avsløre løgn. Tidenes mestvinnende pokerspiller (turneringspremier).(AP Photo/John Locher)
Del saken

Ny studie viser at folk har samme kroppsspråk når de lyver og forteller sannheten. En som lyver vil gjerne se deg rett i øynene for å overbevise deg om at de snakker sant, ifølge en artikkel på forskning.no.

Forskerne fant 19 ulike uttrykksom kom til syne når personer løy. De tok pauser, flakket med blikket etc. Men disse signalene forekom like ofte hos de som snakket sant.

Det ble også foretatt undersøkelser på politiets evne til å oppdage løgn, og da oppdaget man at de mest selvsikre politifolkene var de dårligste til å skille løgn fra sannhet.

En av konklusjonene var at løgnere var flinke til å konsentrere seg, slik at løgnen ikke skulle bli avslørt. Dette er gjenkjennelig fra for eksempel profesjonelle pokerspillere, som kontrollerer hjerterytme og blodårenes utvidelse. Det er derfor pokerspillere på virkelig høyt nivå stoler mer på sannsynlighet og matematikk en på fysiske tegn, som kan være forfalsket.

Så hvis du er i tvil om noen snakker sant eller ikke, så er det ikke en sikker metode å se etter fysiske tegn. Du kan lese hele undersøkelsen her.

En mester i å skjule løgner, pokerlegenden Tom Dwan, kan bivånes her i en av tidenes mest legendariske bløffer i poker. Bare så det er nevnt: Rundt bordet sitter flere verdensmestere i poker, dette er nok det tøffeste pokerlaget i historien.