Foto: Tina Bergersen
Del saken

Eirin Tunheim-Veien er en av semifinalistene i årets utgave av Miss Norway, og kan i sommer bli kåret til Norges vakreste kvinne.

26 år gamle Eirin er ikke bare vakker, men har dessuten høy nok IQ til at hun besto kravene til Mensa. Hun studerer for å bli tannlege, skriver TV2.

Født som gutt i Thailand

Eirin ble født som gutt i Thailand og hadde ikke en lett barndom:

– Jeg vokste opp under fattige kår. Skoletiden var ment til å studere og hjemmetiden var ment for å gjøre husarbeid og planting av grønnsaker, passe på katter, hunder, kyr, griser, høner og fisk, sier Eirin til TV2.

Tøft møte med Norge

Hun hadde det bedre materielt, men opplevde mobbing, mishagsytringer og å bli kalt «homo». Men Eirin var tøff i møte med fordommene:

– Se på ulike fordommer som steiner. De er harde og tunge. Hjelper det å bære stein med meg hele veien til målet mitt? Faktisk ikke. Kast dem og løp. Livet blir nemlig lettere, sier Eirin ifølge TV2.

Fikk støtte

Omgivelsene og hennes nærmeste visste tidlig at Eirin ville bli identifisert som kvinne, og hun fikk hjelp og støtte.

Hun kom i kontakt med helsesøster, psykologer og Rikshospitalet. Dagen hun ble 18 startet de kjønnskorrigerende operasjonene.

– Jeg deltar i Miss Norge for å representere diversitet. Jeg ønsker å formidle kunnskaper om LGBT og hvor viktig det er å respektere andre mennesker, uansett hvilken identitet, bakgrunn, religion og etnisitet de har, avslutter Eirin.

Xstra ønsker lykke til!