FN-bygningen, New York. Pixabay. Foto: jensjunge
Del saken

Norge elsker FN. FN-dagen feires i skoler og barnehager over hele landet. Hvis FN ber om 1.000 kr så blar den norske regjering opp en milliard dollar. Og er det en «FN-avtale» som skal underskrives står Norge først i køen. Så forter vi oss hjem for å implementere absolutt alle krav FN stiller til oss.

Asylsøkere bør få gratis kjønnsoperasjon
Det blir spennende å se hvordan regjeringen reagerer på den siste kritikken fra FN. Den brasilianske representanten José Albuquerque e Silva kritiserer blant annet Norge fordi vi ikke tilbyr asylsøkere uten oppholdstillatelse gratis kjønnsoperasjon, skriver Minerva.

Asylsøkere må få opplæring i både nynorsk og bokmål
Mens problemet i den virkelige verden er at vi hvert år mottar masse nye mennesker som ikke kan et ord norsk, og mange av disse kan ikke engang lese sitt eget språk, så bekymrer Russlands representant seg for at asylsøkere ikke får tilstrekkelig opplæring i både bokmål og nynorsk.

Martinez fra Colombia lurer på sin side om MdGs grunnleggende verdier deles av de andre partiene på Stortinget. MdG har altså 1 – én – representant på Stortinget. De andre har 168.

Diaby fra Elfenbenskysten var bekymret for rettighetene til norske IS-krigere dersom de skulle bli fratatt sitt norske statsborgerskap.

Og Gay Shepherd (USA) var sjokkert over å lære at den norske stat ikke arrangerer egne aktiviteter for å feire FN-tiåret for mennesker av afrikansk herkomst. Han etterlyste også mer informasjon om hvilken anerkjennelse afrikanere er gitt for utviklingen av det norske samfunn.

Men tross alle disse kritikkverdige forholdene kunne lederen for møtet, Keito Ko fra Japan, strekke seg til å påpeke at Norge likevel ligger langt fremme sammenliknet med andre.

Selv rister jeg bare på hodet og tenker på Sigbjørn Obstfelders strofe:

Jeg er vist kommet på en feil klode!
Her er så underlig …