Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.com
Del saken

Ja, du leste riktig. Kvinner er bedre enn menn på en rekke områder, men før jeg fortsetter, må det sies at forskjellen mellom kvinner og menn er en god balanse vi ikke skal være foruten.

Vi trenger en blanding av det maskuline og det feminine, og når vi respekterer våre forskjeller, blir vi også bevisste på de styrkene begge kjønn har.

Det må også påpekes at flere av områdene kvinner er «bedre» på, er mennene taperne. Flere av punktene blir derfor bittersøte og urettferdige.

1. Kvinner er bedre på å ta avgjørelser

Kvinner ser ut til å være disponert til å være mer nysgjerrig og å se flere mulige løsninger, skriver forskning.no.

Kvinner er ikke like bundet til regler eller tradisjonelle måter å gjøre business på. De har derfor mer samarbeidsvillig væremåte og mer tilbøyelighet til å vurdere mer rettferdig løsning for andre

2. Kvinner husker bedre enn menn

Haha, vi vet hva dere gjorde 15. juni for 17 år siden og klokkeslettet dere begikk deres største feil. Og hvis vi er i dårlig humør, husker vi også ting dere aldri gjorde. Og dere må selvsagt ordne opp hver gang vi husker det. Dette er ikke spøk, men er basert på forskning gjennom tiden.

– På åtte av ni spørsmål rapporterte flere menn enn kvinner at de hadde problemer med å huske. Det eneste spørsmålet der flere kvinner svarte positivt, var på om de hadde fått større problemer med hukommelsen etter hvert som de ble eldre, skriver NRK.

3. Kvinner lever lengre enn menn

Ja, det er urettferdig. Men kanskje menn også kan forsøke å lære av det som bidrar til at kvinner lever i gjennomsnitt fire år lengre enn menn?

At kvinner lever lengre enn menn skyldes kvinnenes evne til å ivareta sosiale- og biologiske omstendigheter.

Kvinner får hjelp av sine kjønnshormoner som østrogen, som bidrar til å redusere kolesterol, mens menn har kjønnshormonet testosteron som øker kolesterolet med årene og øker faren for hjertesykdommer. Testosteron er også hormonet som bidrar til at flere unge menn enn unge kvinner dør i bilulykker eller havner i slåsskamp.

4. Kvinner parkerer bedre enn menn

Ja, du leste riktig. Menn er raskere og mer selvsikre når de parkerer, men hva hjelper det når kvinner parkerer mer riktig? Kvinner er bedre på å finne egnet plass enn det menn er og at de oftere parkerer midt i parkeringsplassen.