REUTERS/Mark Makela
Del saken

Er du lei av Tinder og «blind dates?» Hva med å slappe av litt? Glem press fra familie og venner. Singellivet er bedre enn sitt rykte.

I en artikkel i Grapevine kan vi lese at stigmaet rundt det å være singel har blitt redusert de siste tiårene. Sosiologen Elyakim Kislev, professor ved Israel’s Hebrew University, har skrevet en bok om fenomenet, Happy Singlehood.

Kislev kommer med fire gode grunner til å droppe ekteskapet:

Du får bedre helse
Ekteskapet kan bokstavelig talt drepe deg. Single tar bedre vare på seg selv, trener mer, spiser sunnere og lever lengre. Single må forsøke å være attraktive, noe mange gifte ikke bryr seg så mye om.

Du får et bedre sexliv
Kislev vet ikke helt hvorfor, forskningen på området er fersk. Men ugifte par er mer fornøyd med sexlivet enn ektepar. Han tror kanskje at det har noe med at man ikke er sammen døgnet rundt, og at dette er bra både for forholdet og sexlivet.

Du sover bedre
Mange par sliter med søvn. Det kan f.eks. skyldes snorking. Å ha separate soverom gir bedre søvn.

Kislev viser til Robert Putnams berømte bok Bowling Alone, som viser den sterke reduksjonen av det sosiale livet siden 1950.

– Det er mulig dette stemmer, men hvis du er singel bør du heller fokusere på å sove alene, og bowle med andre. Single har sosiale aktiviteter, men trenger privatliv, bare det å være hjemme og slappe av i eget selskap.

Du får et bedre sosialt liv
– Vi tror at samfunnet blir stadig mindre sosialt, men det er studier som viser at det er de gifte som blir mindre sosiale, sier Kislev. Mens single bygger sosiale nettverk, møter venner og deltar i flere sosiale aktiviteter.

Les også: De fem verste grunnene til å gifte seg