TOPPSØK PÅ FINN: Sykkel, trampoline, spillkonsoller og antibac er blant de topp 10 mest populære søkeordene brukt på FINN fra 12-25.mars i år (Foto: FINN/Getty images).
Del saken

Sykkel, trampoline, spillkonsoller og antibac på topp: – Det er helt tydelig at koronakrisen har påvirket folks vaner på FINN torget, sier Kathrine Opshaug Bakke, produktdirektør på FINN torget.

12. mars iverksatte regjeringen strenge tiltak i forsøk på å bremse utviklingen av koronaepedemien her til lands. Dette har påvirket nordmenn i stor grad, og i løpet av bare noen uker har vi fått en helt ny hverdag.

Dette ser man også tydelig på nordmenns søkevaner på Norges største markedsplass, ifølge FINN.

På topplisten over populære søk på FINN og Torget i perioden 12.03 til og med 25.03 finner vi blant annet sykkel, antibac, trampoline, Nintendo, skrivebord og Playstation 4.

– Selv om hverdagen har blitt snudd på hodet for de fleste, så fortsetter folk å bruke FINN. Dette ser vi spesielt godt på FINN torget om dagen, hvor vi hadde en trafikkvekst på over 10 prosent i forrige uke, og hvor etterspørselen etter spesifikke produkter er veldig høy, forklarer Kathrine Opshaug Bakke, produktdirektør på FINN torget:

– Søkeord-statistikken for perioden etter 12. mars representerer helt klart tiden vi er inne i. Vi ser for eksempel at sykkel er på topp, som sikkert har sammenheng med at treningssentre er stengt og mange ønsker alternative treningsmetoder og aktiviteter.

– Antibac er også langt oppe på listen, selv om FINN ikke lenger tillater annonsering av produkter som f.eks. munnbind, støvmaske og desinfiseringsprodukter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kathrine Opshaug Bakke er produktdirektør på FINN torget (foto: Caroline Roka/FINN).

Underholdning og sosialisering på hjemmebane

Ifølge Opshaug Bakke ser man også at folk er på utkikk etter ting for å optimalisere hjemmekontoret eller underholde barn som er hjemme fra skole og barnehage.

– Det er klart at for mange så dreier det seg om å få hverdagen til å gå rundt – også for barna, og da er det kjekt med ting som kan underholde, som spillkonsoller, trampoliner, tv-er og hjemmetreningsutstyr, forklarer Opshaug Bakke:

– Blant annet har søkeord som trampoline, dumbbells, vektstenger og manualer hatt en voldsom prosentvis økning i denne perioden sammenlignet med tidligere, som viser at folk bruker mye mer tid hjemme.

De mest populære kategoriene på Torget akkurat nå er: “fritid, hobby og underholdning”, “sport og friluftsliv”, “elektronikk og hvitevarer”, samt “hage, oppussing og hus”.

– Den høye veksten kommer nok av behov for sosialisering på hjemmebane. Det ser man blant annet i form av at brettspill og bordspill isolert sett øker med nesten 90 prosent i trafikk på FINN torget.

– Ser vi den siste uken isolert, er trafikkveksten på brettspill på over 130 prosent. Modellbyggesett og modeller ligger på 50 prosent vekst i perioden, forklarer produktdirektøren.

Endrer folks handlemønster

Ifølge Opshaug Bakke er det tydelig at folks handlemønster endrer seg i takt med koronakrisen.

– Det er nok rimelig å tro at koronakrisen endrer befolkningens handlemønstre, og hvert fall om situasjonen vedvarer. Vi ser jo helt tydelig nå, gjennom søkestatistikken, at vi endrer våre vaner når vi skal hente inspirasjon til kjøp, eller kjøper varer og tjenester.

– Noen ting blir mer populært, andre mindre. Uansett så er folk fortsatt ute etter å gjøre gode kjøp, og bruker markedsplassen aktivt for å finne gode brukte alternativer til nytt, og det er veldig gledelig å se, sier hun.

Topp søk på hele FINN i perioden 12.03.2020 – 25.03.2020

 1. Sykkel
 2. Antibac
 3. Rolex
 4. Sofa
 5. Skrivebord
 6. Hagemøbler
 7. Playstation 4
 8. Nintendo switch
 9. Trampoline
 10. TV

Topp søk på FINN torget i perioden 12.03.2020 – 25.03.2020

 1. Sykkel
 2. Rolex
 3. Antibac
 4. Sofa
 5. Skrivebord
 6. Hagemøbler
 7. Playstation 4
 8. Nintendo switch
 9. Trampoline
 10. TV

Topp søk på hele FINN i 2019: 

 1. Sofa
 2. Sykkel
 3. Hagemøbler
 4. Rolex
 5. Småbruk
 6. Snøfreser (opp fra i fjor)
 7. Louis Vuitton
 8. Gis bort
 9. Spisebord
 10. Kommode