Alec Baldwin. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
Del saken

En filmfotograf er død og regissøren skadd etter at et rekvisittvåpen ble avfyrt under innspillingen av Alec Baldwins film «Rust». Baldwin selv avfyrte våpenet.

Den 42 år gamle filmfotografen Halyna Hutchins ble sendt til sykehus, der hun ble bekreftet død. Den 42 år gamle regissøren Joel Souza er sendt til sykehus der han får akuttbehandling, opplyser politiet i Santa Fe i New Mexico.

Det var Baldwin selv som fyrte av våpenet, opplyser polititalsmann Juan Ríos.

Ríos opplyser at politiet forsøker å finne ut om hendelsen var en ulykke. Det er ingen siktelser i saken, og etterforskningen er åpen, påpeker polititalsmannen i en pressemelding.

Avhøres

En etterforskningskilde sier til avisen Santa Fe New Mexican at 63 år gamle Baldwin, som er filmens produsent, er blitt avhørt. En fotograf og journalist fra avisen så Baldwin gråtende utenfor sheriffens kontor, skriver avisen.

En talsperson for Baldwin har sagt at ulykken skjedde som følge av at et rekvisitt-våpen med løsskudd som brukes i innspillingen, ble avfyrt ved en feiltakelse.

Politiet ble tilkalt i 2-tiden torsdag ettermiddag til ranchen Bonanza Creek Ranch, som er blitt brukt til mange filminnspilleringer tidligere.

Politiet avhører vitner og undersøker hvordan våpenet kunne avfyres, og hva slags prosjektiler som eventuelt ble brukt.

Stanset

Produksjonen av westernfilmen «Rust» er midlertidig stanset som følge av hendelsen torsdag. Filmingen skulle fortsatt til ut i november.

Det er ikke første gang lignende episoder skjer. I 1993 ble Bruces Lees 28 år gamle sønn Brandon drept etter å ha blitt truffet av det som skulle vært et løsskudd under filmingen av en dødsscene. Under obduksjonen ble det funnet en ekte kule i ryggen hans.

Og i 1984 skjøt skuespilleren Jon-Erik Hexum seg i hodet med et løsskudd mens han lekte russisk rulett med et .44 magnum-våpen under filmingen av en TV-serie.