Kan vi snart nyte en drink eller fem uten å få hodepine dagen etter? Ja, ifølge professor David Nutt. Illustrasjonsbilde, Pixabay/bridgesward
Del saken

Alkoholfri syntetisk «alkosynth» drink lover all moroa uten hodepine dagen derpå.

Det høres for godt ut til å være sant, men professor David Nutt sier han er et skritt nærmere å få sin syntetiske alkohol godkjent for markedet, skriver The Sun.

Drikken, som har merkevarenavnet Alcarelle, oppsto som et biprodukt under Nutts studier av alkoholisme som doktorgradsstudent på 80-tallet. På den tiden ble stoffet regnet som for farlig på grunn av alvorlige bivirkninger.

Men siden den gang har Nutt forsøkt å finne en løsning. Han sier til The Guardian:

– Vi vet hvor i hjernen alkoholen har god effekt og dårlig effekt, og hvilke reseptorer som bidrar til dette.

Designet effekt

Nutt ser også for seg muligheten til å spesialisere effekten alkosynth har på oss. Man kan velge forretningslunsj, en mild rus, eller party drink.

Nutt og hans team arbeider nå med matforskere for å skape et komplett produkt som kan bli godkjent for markedet. Men prosessen kan ta minst tre år, og Nutt regner med at dette er et minimum.

– Det jeg prøver å få til er å tilby noe man kan nyte men som er langt mindre skadelig enn alkohol, sier Nutt, som tidligere har uttalt at alkohol er verre enn crack.

I fjor lanserte Aldi en Prosecco som angivelig ikke skal medføre hodepine, selv om ekspertene var skeptiske.

Mens vi venter får vi heller kontrollere alkoholinntaket og ellers prøve ut gamle kjerringråd hvis det skulle gå galt. Egg & Bacon til frokost er uansett en slager!