Skilt utenfor Handsome Her i Melbourne. Skjermbilde fra twitter
Del saken

En vegansk kafé tok 18 % mer betalt av menn, og hadde som regel at kvinner skulle prioriteres i køen for bord. Nå lukker den kjønnsdiskriminerende kaféen dørene.

Handsome Her i Melbourne, Australia var en vegansk kafé drevet av kvinner, for kvinner. Bakgrunnen for diskrimineringen av menn var at de ville utjevne de påståtte lønnsforskjellene mellom menn og kvinner.

Eieren Alex O`Brian intervjues av austrask TV. Skjermbilde fra video.

Kaféen var drevet av miljøaktivisten Alex O`Brian, og målet var å skape et «safe space» for kvinner og lesbiske. Kaféen har møtt tildels sterke reaksjoner på sin omvendte kjønnsdiskriminering, og må nå lukke dørene etter to års drift.

 

 

I et innlegg på Facebook skriver Handsome Her:

– Måten verden responderte på mannsskatten viste oss hvor sårbar maskuliniteten er, og befestet for oss nødvendigheten av å avvikle patriarkatet.

Det skal påpekes at mannsskatten bare gjaldt en uke hver måned. Nyheen om at kaféen stenger skaper blandede reaksjoner.

En annen kommenterer lakonisk: «Get woke, go broke». Men mange beklager også nedleggelsen, og sier de kommer til å savne stedet.

Det antydes at eierne vil forsøke på nytt med et lignende konsept lenger nord i landet, uten at det kommer klart frem hvorfor de tror de har større sjanse til å lykkes der.

Handsome Her holder åpent til varelagrene er tomme, og gjestene velger selv hvor mye de betaler fram til søndag 28. april , som vil bli siste åpningsdag ifølge Facebook-siden til kaféen.

Heldigvis rekker kaféen å feire 26. april, som er Lesbian Visibility Day.