Foto; Gorm Kallestad / NTB pluss
Del saken

Høyteknologiske trusler fra Kina og Russland er en ting. Nå er fedme hos unge amerikanere en ny trussel mot landets nasjonale sikkerhet.

En studie som ble offentliggjort denne uka, viser at nesten en tredel av unge amerikanere er altfor overvektige til å bli soldater. Dette er desto mer bekymringsfullt siden rekruttering av nye soldater er blitt vanskeligere.
– Fedme har lenge truet vår nasjons helse. Etter hvert som epidemien vokser, er fedme også blitt en trussel mot vår nasjonale sikkerhet, heter det i en ny rapport fra Council for a Strong America.

Hæren kunngjorde i forrige måned at de for første gang siden 2005 ikke vil nå sitt mål om å rekruttere 76.500 nye soldater i 2018. Det mangler 6.500 soldater.
En sterk økonomi og høy sysselsetting er en forklaring, men tallet viser likevel at antall unge amerikanere som Pentagon kan hente rekrutter fra, blir stadig mindre.
Ifølge Pentagon er fedme en av de viktigste grunnene til at hele 71 prosent av unge amerikanere fra 17 til 24 år ikke oppfyller de militæres krav. Andre faktorer er rusmisbruk og mangler i skolegangen.

– Det er en sørgelig situasjon når 71 prosent av unge menn i dette landet ikke kan oppfylle kravene til å kvalifisere seg som soldater, sier forsvarsminister Jim Mattis.
(©NTB)
[email protected]