Illustrasjonsfoto: Pixabay
Del saken

Turismen har falt til bunns verden over, og folk reiser ikke lenger til eksotiske strøk for å oppleve nye ting. Også i Thailand har turismen stoppet opp, og det merkes for flere enn de næringsdrivende på to ben.

Turistnedgangen i Thailand, som har fulgt i kjølvannet av coronaviruset, risikerer å ramme landets elefanter, skriver BBC.

Grensene er stengt og deler av landet er stengt ned, for å hindre virusspredning. Når reiselivssektorens inntekter går ned, sliter dyrepasserne med å ha råd til den store mengden mat elefantene trenger hver dag.

– Hvis det ikke kommer støtte vil elefantene sulte ihjel eller vi tvinges til å gå ut på gata for å tigge, sier Lek Chailert, grunnlegger av Save Elephant Foundation, til BBC.

Flere av de rundt 1 000 elefantene han har hånd om er gravide.

Alternativt kan noen elefanter bli solgt til dyrehager, eller de kan bli returnert til skoghogstvirksomheten, som offisielt forbød bruk av elefanter i 1989.

Spiser 200 kilo om dagen

Uansett hvor du kommer i Thailand vil du møte elefanter, enten fysisk eller i form av elefantenes tilknytning til de tre sentrale institusjonene i Thailand – nasjon, religion og konge.

Elefanter er en viktig del av thailandsk kultur og levemåte. Den er et tradisjonelt symbol på kongelig makt, et vesentlig trekk ved buddhistisk kunst og arkitektur, og en åndelig mentor for folk i alle samfunnslag.

Med et nesten totalt fravær av besøkende turister har inntektsgrunnlaget bortfalt, og de Thailands rundt 4000 elefanter i fangenskap får ikke nok mat, melder BBC.

Dyrene kan spise opptil 200 kg mat om dagen.