Photo by Frederic J. BROWN / AFP
Del saken
Fans og turister samles om stjernen i fortauet på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles for å markere at det er ti år siden Michael Jacksons døde.

Mange av fansen planlegger også å delta i en markering utenfor Michael Jacksons siste hjem i Holmby Hills i Los Angeles tirsdag. Det var her han fikk overdosen av medisinen propofol som førte til at han døde 25. juni 2009, 50 år gammel.

Gutter

Overgrepsanklagene mot Michael Jackson, som etter hvert er blitt kjent, preger imidlertid dagen. I filmdokumentaren «Leaving Neverland» anklages Jackson for å ha begått grove overgrep mot to gutter da de var sju og ti år gamle. Filmen ble vist på NRK i mars.

Fansen mener likevel at Michael Jacksons bidrag til musikken, både som utøver, komponist og produsent, er så viktig, at de ikke vil la de alvorlige anklagene overskygge hans minne.

– Jeg er her kun på grunn av Michael Jackson, sier hollandske Hooman Nazemi som står ved stjerne på Walk of Fame.

Veldedig handling

Boet etter Michael Jackson oppfordrer fansen til å hylle den veldedige Jackson.

– Man kan plante et tre, gjøre veldedig arbeid for hjemløse, rydde og gjøre det pent i det offentlige rom eller hjelpe noen som trenger det, sier de i en kunngjøring.

Michael Jackson etterlot formuen til veldedighet. I tillegg gikk arven til hans 89 år gamle mor og barna han etterlot seg.