Resett-redaktøren i Vestmarka. Foto: Helge Lurås
Del saken

Butikker, kjøpesentre, kafeer, sportsarenaer, bibliotek, ja selv lekeplasser er nesten tomme for folk. Heller ikke på fjellet er byfolk velkomne. Så hva skal vi gjøre?

En ting som fortsatt trekker er ski og skogen. Jeg har selv gått på ski nesten hele vinteren. Kommer man litt opp i høyden har det stort sett vært mulig.

Så også nå. Både torsdag og fredag denne uken i mars fikk jeg fine turer i Vestmarka, et skogsområde i Asker og Bærum, som strekker seg vestover til Lier og nordover mot Tyrifjorden.

Mellom Sandungen og Mikkelsbonn. Foto: Helge Lurås

Det er ikke mer enn 350-450 meter høyt i disse traktene, men snøen har holdt seg bra. I dag gikk jeg fra Skoglund like sør for sørøst for Sollihøgda og inn mot Mikkelsbonn og Sandungen.

Mikkelsbonn i Vestmarka fredag 20, mars 2020. Vanligvis åpent for servering i helgene. Foto: Helge Lurås

Det begynner å bli noen bare partier i solhellingene, men hvis løypekjørerne er litt offensive kan vi klare fortsatt en del dager med godt føre. Det har vært kaldt om natten og derfor skarpt, fint føre helt frem til midt på dagen.

Jeg merker på meg selv at jeg har blitt litt mer raus med hilsenene nå under disse litt spesielle tidene. Og jeg gjør meg noen ekstra tanker når jeg møter gamle mennesker ute i løypa.

Ingenting er som en tur ut i marka for min del. Der kan man bruke tiden på å reflektere over de meget spesielle tidene vi lever i.

Hva blir konsekvensene? er det jeg lar tankene spinne rundt. Resultatet er som regel å lese på Resett.

God tur ut for dere som fortsatt er friske.