Lørdag leder Ursula von der Leyen et kombinert vaksinetoppmøte og konsert for å skaffe mer penger til utvikling, produksjon og distribusjon av en vaksine mot covid.19. Arkivfoto: Olivier Hoslet / AP / NTB scanpix
Del saken

EU-kommisjonens kampanje for å skaffe penger til en koronavaksine avsluttes med høy kjendisfaktor i helgen.

Blant artistene som skal opptre på konserten lørdag, er Shakira, Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus og Justin Bieber.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen, mener kjendisene her kan bruke sin status til å skaffe penger til vaksinen.

– Artister har kraften til å inspirere til endringer. De bruker sitt talent for å tjene gode saker. Under toppmøtet og konserten 27. juni vil artister, forskere og verdensledere tale med én stemme. De vil forplikte seg til å hjelpe verden med å bli kvitt coronaviruset, sier hun.

Alle skal få

Der Leyen forsikrer om at alle skal få tilgang til den nye vaksinen.

– EU har forpliktet seg til å sikre en rettferdig pris og tilgjengelighet for alle som trenger vaksinen, så raskt som mulig, sier presidenten.

Foruten sangere er det også andre høyt profilerte kjendiser som stiller opp på arrangementet.

Chris Rock, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek Pinault og Olivia Colman er bare noen av dem som deltar i diskusjoner og paneldebatter med ledere og aktivister fra hele verden, skriver kommisjonen i en pressemelding.

Også Melinda Gates, Vin Ngozi Okonjo-Iweala og Kate Upton skal bidra underveis.

Store beløp

Konserten, som starter klokken 15 lørdag ettermiddag, markerer slutten på kampanjen for å skaffe penger til utviklin, produksjon og distribusjon av en vaksine mot covid-19.

Det forrige store arrangementet i kampanjen var en virtuell giverkonferanse 4. mai, hvor man til slutt fikk inn nærmere 10 milliarder euro.